Ще один удар по кишені! В Україні підскочать ціни на продукт, який є на столі у кожного

В Україні навесні нинішнього року підскочать ціни на хліб - правда, експерти очікують, що подорожчання не буде серйозним. Такий прогноз в коментарі порталу "Обозрєватєль" аналітик Центру досліджень продовольства і землекористування Київської школи економіки Павло Мартишев, передають Патріоти України.

"Хліб - це взагалі така історія адміністративна. У нас є регулювання цін на хліб, тобто у нас там не ринкова ситуація. Вартість хліба взагалі не залежить від вартості пшениці, як це не парадоксально. Хліб буде стабільно трохи дорожчати. Якщо ми говоримо про якісь крафтові хліби, дорожчі, які не є соціальним товаром, то можливе подорожчання", - пояснив фахівець.

Крім того, Мартишев спрогнозував, що в Україні навесні нинішнього року можуть змінитися ціни на цілий ряд товарів харчування. Серед продуктів, які можуть подешевшати, курячі яйця, а також куряче м'ясо. "Що курятина, що яйця можуть показати або стабільність, або зниження (ціни). Причому яйця - продукт, що показує циклічність у виробництві і ціні", – підсумував він.

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...

Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:59

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...