Щеплення БЦЖ від коронавірусу: Епідеміолог пояснила зв'язок

Вакцина для профілактики туберкульозу – БЦЖ – не може запобігти розповсюдженню коронавірусу, оскільки обоє збудників мають різні структури. Таку думку висловила завідувачка лабораторії грипу Інституту епідеміології Алла Мироненко, коментуючи заяву нідерландських вчених про те, що вакцина від туберкульозу може допомогти іммунній системі боротися з коронавірусом, передають Патріоти України.

"Можливо, нідерландські вчені знають більше, ніж ми. Але БЦЖ – це палочка Коха, яка викликає туберкульоз і є досить стійкою в оточуючому середовищі. Коронавірус ж має іншу структуру і поки не дуже зрозуміло, при чому тут вакцина БЦЖ", – підкреслила вона.

"На Заході колись від неї відмовились через те, що при достатньому білковому харчуванні можна уникнути туберкульозу навіть при його інфікуванні. Західні країни харчуються більш збалансовано, ніж ми в Україні. І до речі, рівень розповсюдження туберкульозу в наших гірських областях на заході країни завжди був вищим в порівнянні з рештою регіонів саме тому, що там масово відмовлялись від вакцинування БЦЖ", – зазначила лікарка.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...