Щеплення можна робити не всім: Названо головні протипоказання до вакцинації від COVID-19

Щеплення від коронавірусу не рекомендується робити тим, хто страждає від важких хвороб - наприклад, імуносупресії, розсіяного склерозу і т.д. Про це в інтерв'ю lenta.ru заявила доктор біологічних наук, професор Школи системної біології Університету Джорджа Мейсона (США) Анча Баранова, передають Патріоти України.

За її словами, не можна робити щеплення під час будь-яких інфекцій, навіть банального ГРЗ, а також тим, у кого позитивний тест на коронавірус.

"Якщо ви, припустимо, здали кров на антитіла і в ній знайшли імуноглобуліни M, це говорить про те, що у вас продовжує формуватися імунна відповідь. Тобто організм знаходиться в контакті з вірусом, навіть якщо ваш ПЛР-тест негативний. Можливо, вірус сховався, сидить у кишечнику або десь ще. Цей стан називається персистенія. У цьому випадку теж не можна робити щеплення", - зазначила Баранова.

Спеціаліст зазначила, що наявність антитіл igG і відсутність igM вказує на постковідний стан, але при наявності igG сенсу вакцинуватися немає.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...