Що буде, якщо військовозобов'язаний не оновить дані протягом 60 днів - пояснення

Якщо військовозобов'язаний не оновить свої персональні дані, до нього будуть застосовувати адміністративний штраф. Це від 17 тисяч до 25,5 тисяч гривень. Про це розповіла Суспільному рівненська експертка з мобілізаційних питань та військового обліку Наталія Печериця.

"До речі, тим, хто ігнорує цей обов'язок, повістки будуть надсилати за будь-якою адресою, яка є в базі ТЦК. І ця повістка буде вважатися належним чином врученою. А коли людина оновить дані, то вона уникне відповідальності і не отримає цього штрафу", - попередила вона.

Юристка прокоментувала останні повідомлення у ЗМІ про можливе продовження терміну оновлення даних та наголосила, що наразі законом цього не передбачили. "Є зараз такі думки, що, можливо, цей 60-денний строк продовжать. Але наразі законом цього не передбачили", - сказала Печериця.

Не все пішло за планом? Чому власники електрокарів знову пересідають на авто з ДВЗ - дослідження

четвер, 4 липень 2024, 20:40

Тренд на електричні автомобілі, здавалося, підкорив світ. Мільйони автолюбителів приходять у захват від можливості відмовитися від використання ДВЗ з усіма наслідками, що випливають з цього, витратами і проблемами на користь більш екологічного та еконо...

В Україні зростуть виплати зі страхування після ДТП: Чого чекати з 2025 року

четвер, 4 липень 2024, 20:30

Оновлені правила обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (автострахування, автоцивілка) зроблять зручнішим вибір страхової компанії для відшкодування, передають Патріоти України. При цьому пі...