Що буде з режимом карантину після Великодня: Офіційна заява головного санітарного лікаря України

Карантин в Україні не скасують 24 квітня, якщо відбудеться стрімкий стрибок хворих на коронавірус після Великодня, зазначають Патріоти України.

Зокрема головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що поки що вітчизняна система охорони здоров'я справляється. Але якщо кількість хворих буде зростати більш ніж на 2% від усіх інфікованих COVID-19, то карантин буде продовжено. Про це він розповів в ефірі "Радіо Свобода".

За словами Ляшка, про те, чи буде продовжено карантин і на скільки, стане відомо наступного тижня, після святкування Великодня. Тим часом, в уряді розробляють різні сценарії, за якими Україна буде виходити з карантину - ймовірно це буде поступове пом'якшення.

Відзначимо, що раніше Віктор Ляшко заявляв, що після Великодня очікується різке збільшення хворих на коронавірус. Все залежить від того, чи залишаться українці на свята вдома або ж підуть до церкви або по гостях.

Також заступник міністра охорони здоров'я розповів, що в Україні тестують на COVID-19 тим, хто в них потребує за алгоритмами Всесвітньої організації охорони здоров'я. Всього в країні проводять близько 5 тисяч тестів на добу.

Що стосується масового тестування, то в МОЗ потреби в цьому не бачать, оскільки 40 мільйонів українців за один день не перевірять. А тест в перші 3-4 дні інкубаційного періоду буде негативним, і у людини виникне помилкове відчуття безпеки.

Торгівля людьми на Одещині: Спритна "пані" відправляла жінок у рабство до сусідньої країни (фото)

понеділок, 29 квітень 2024, 22:55

В Одеській області викрили і ліквідували міжнародний канал торгівлі людьми, який організували 56-річна місцева жителька. Вона заманювала жінок у Румунію, де ті потрапляли у трудове рабство. Про це повідомляє Держприкордонслужба, передають Патріоти Укра...

Легенда Динамо став персоною нон ґрата в Українській асоціації футболу

понеділок, 29 квітень 2024, 22:44

Легендарного ексгравця київського Динамо Анатолій Дем’яненка не пустили в Будинок футболу, повідомив журналіст Ігор Циганик на YouTube-каналі FootballHub, передають Патріоти України. За словами Циганика, це неприйнятне ставлення з боку УАФ до легенди у...