Що чекає на українців? У Євросоюз не пускають щеплених вакциною Covishield, - Reuters

У Євросоюз не пускають щеплених вакциною Covishield, – Reuters

Громадяни Індії, яких вакцинували від коронавірусної інфекції препаратом Covishield, зазнають труднощів із поїздками до Євросоюзу. Як повідомляє Reuters, про цю проблему повідомив генеральний директор Інституту сироватки Індії Адар Пунавалла, передають Патріоти України.

"Я порушив це питання на найвищому рівні та сподіваюся вирішити його найближчим часом як із керівними органами, так і на дипломатичному рівні з країнами", – заявив він.

Відомо також, що Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) на сьогоднішній день схвалило чотири вакцини від коронавірусу: AstraZeneca (нова назва – Vaxzevria), Moderna, Pfizer/BioNTech і Johnson & Johnson. Вакцини AstraZeneca/Covishield у списку поки немає.

У звʼязку з цим, міністерство закордонних справ Індії порушило питання про невизнання EMA вакцини Covishield. Зазначимо, що в Брюсселі стверджують, що заявка на отримання дозволу для цього препарату не була подана.

Раніше Міністерство охорони здоровʼя України опублікувало інструкцію того, як отримати міжнародне свідоцтво про проходження вакцинації проти COVID-19.

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...