"Що дозволено Юпітеру - не дозволено бику": Головний редактор популярного телешоу розпові про шахрайство покійного Маслякова

Головний редактор російської програми "Хто хоче стати мільйонером" Ілля Бер розповів про шахрайство Олександра Маслякова, який помер у Росії на 83-му році життя, 8 вересня. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Він зазначив, що з покійним Масляковим пов'язана одна неприємна історія, при тому, що ніколи в житті не бачив його особисто. У 2017 році він разом зі своїм сином прийшов грати в "Хто хоче стати мільйонером", коли Бер був головним редактором.

"Це була, здається, велика перемога гостьового редактора, його багато років звали і ось дозвалися. Я тоді ще здивувався, що на запис до апаратного прийшов генпродюсер програми, а він це робив вкрай рідко, вже багато років програма йшла накатаною. Але не надав особливого значення", - повідомив він.

Тоді йшли учасники доволі бадьоро, хоч гра була нудна. До 11-го питання за 200 тисяч рублів зберегли три підказки. На 200 тисяч стояло "зубодробне" питання на досить вузьке знання. Його показано на зображенні, уточнив Бер.

Йшлося про старий мультфільм, не дуже популярний, логічно, виходячи з назви, правильна відповідь дається приблизно в останню чергу. "Далі я можу неправильно пам'ятати подробиці, але здається, продюсер підійшов до мене з питанням, яка правильна відповідь. А може і не питав нічого, не було навіщо, я ж сидів за компом, а у мене в графіку галочка в потрібному місці стояла. Кожен, вставши за спиною в мене, міг її побачити", - зазначив він.

Після цього Масляков вирішив подзвонити Костянтину Ернсту. Очевидно, продюсер заздалегідь знав про таку домовленість, припускає він. Ернст був не тільки гендиректор "Першого каналу", а й одним із засновників компанії "Червоний квадрат", яка робить телепередачу. По суті, "Квадрат" багато років був його "кишеньковим продакшеном".

"І далі я розумію, що відбувається, здається, намагаюся щось заперечувати, але пізно. Смс із правильною відповіддю вже відлетів Ернсту. Це був, наскільки я знаю, перший і останній подібний випадок, я почував себе огидно. Так, і в ефірі все прозвучало настільки "палевно" і, очевидно, що цей "дзвінок другові" обіграли незабаром у КВК1", - повідомив редактор.

Особливо прикро було те, що саме Ернст особисто йому обіцяв та усій команді грати чесно і нікому відповідей не здавати. "Але, очевидно, у його логіці: "що дозволено Юпітеру - не дозволено бику". Це було за 2 роки до історії з Друзем, який намагався купити у мене відповіді на запитання", - додав головний редактор програми "Хто хоче стати мільйонером".

Доведеться заплатити! Ось про яке порушення ПДР варто знати українським водіям

вівторок, 10 вересень 2024, 6:50

В Україні рух приватних авто по смугах громадського транспорту заборонений, за винятком водіїв таксі та велосипедистів. Порушникам загрожує штраф у розмірі 680 гривень, передають Патріоти України. OBOZ.UA з'ясував скільки доведеться заплатити водіям за...

З відстрочкою теж можуть призвати? У ТЦК дали детальне розʼяснення

вівторок, 10 вересень 2024, 6:25

Відстрочка від мобілізації не є гарантією уникнення призову на службу. Якщо документ не належно оформлений, військовозобовʼязаного залучать до Сил оборони, передають Патріоти України з посиланням на коментар Тернопільського обласного ТЦК СП. Як розпов...