Що краще дезінфікувати? Вчені докладно розповіли про ймовірність зараження COVID-19 через поверхні

Коронавірус швидко розкладається у навколишньому середовищі.

Ризик заразитися COVID-19, доторкнувшись до поверхонь, на які осіли частинки вірусу, дуже низький. Таку думку висловив мікробіолог із Ратгерського університету (США) Емануель Голдмен, передають Патріоти України із посиланням на NPR.

Фахівець пояснив це тим, що коронавірус швидко розкладається у навколишньому середовищі. На поверхнях у результаті можна виявити РНК COVID-19, яку Голдмен назвав схожою на "труп вірусу". Тобто, такий коронавірус, найімовірніше, не зможе активно розмножуватися в організмі людини. "У лікарнях тестували поверхні поблизу пацієнтів із COVID-19 і не ідентифікували заразних вірусів", – стверджує Голдмен.

Спеціаліст із респіраторних захворювань у Національному інституті здоров'я США Кевін Феннелл розділяє цю позицію. Він сказав, що дані, які свідчать про необхідність дезінфекції поверхонь для запобігання COVID-19, відсутні.

"Коли ви бачите, як люди проводять дезінфекцію вулиць, тротуарів, стін і метро – я просто не знаю жодних даних, що підтверджують, що ми заражаємося від вірусів, які стрибають із тротуарів", – пожартував Феннелл.

Замість активного очищення поверхонь експерти радять приділяти більше уваги очищенню повітря, провітрюючи приміщення. Також вони закликають правильно носити маски та мити руки з милом або дезінфікувати їх.

"Викладався по повній для захисту, а отримав ненависть": Поранений військовий поскаржився на проблеми під час роботи в ТЦК (відео)

вівторок, 21 травень 2024, 22:54

Працівники ТЦК щодня виписують повістки, перевіряють документи, а інколи й викликають поліцію. "Суспільне" показало як працюють військові ТЦК у Дніпрі. Зокрема, свою історію розповів Іван. Чоловік отримав поранення на фронті 4 місяці тому, а тепер прац...

"Буде тільки гірше": Столична влада відхрестилася від соцреклами фонду Яніни Соколової, яка обурила українців

вівторок, 21 травень 2024, 22:41

Київська міська державна адміністрація повідомила, що не отримувала запитів на розміщення соцреклами фонду телеведучої та журналістки Яніни Соколової на столичних бордах та сітілайтах. Про це йдеться в публікації пресслужби КМДА у Facebook, передають П...