Що ми їмо: Перевірка українських виробників вершкового масла показала до 100% фальсифікату

В деяких випадках вміст немолочних продуктів та рослинних жирів сягав 90-100%.

Держпродспоживслужба України, в тому числі обласне управління на Кіровоградщині, здійснила масштабне дослідження масла солодковершкового щодо наявності фальсифікованої продукції та виявила ряд недобросовісних виробників молочної продукції, які вводили в оману споживачів, видаючи рослинно-молочну суміш за вершкове масло. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби, передають Патріоти України.

В деяких випадках вміст немолочних продуктів та рослинних жирів сягав 90-100%. Окрім продажу в магазинах та на оптових ринках, ця продукція постачалась до шкіл, дитсадків, інтернатів та лікарень.

Відповідно до Держстандарту ДСТУ 4399:2005 масло повинно містити в своєму складі лише молочний жир. Будь-які інші домішки (наприклад, рослинний жир) одразу позбавляють продукт назви «вершкове масло».

За результатами здійснених досліджень зразків солодковершкового масла Антимонопольний комітет України прийняв рішення накласти штрафи на недобросовісних виробників:

ТОВ«Богодухівський молзавод» (Харківська обл.) – 20,6 млн грн

ТОВ«Малороганський молочний завод» (Харківська обл.) – 4,4 млн грн

ТОВ«Гайсинський молокозавод» (Вінницька обл.) – 3,6 млн грн

ПП«Сімол» (Київська обл.) – 1 млн грн

Тижнем раніше Тимчасовою колегією Комітету було прийнято рішення стосовно ТОВ«Інтер-Мол» (м. Дніпро), яке вчиняло аналогічні дії. Цій компанії доведеться сплатити 968 тис. грн до державного бюджету.

Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...

Загроза для врожаю? Синоптикиня розповіла, де в Україні очікувати заморозків у вихідні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:52

На вихідних, 20 та 21 квітня, у більшості регіонів України очікуються нічні заморозки. Проте вдень температура повітря може піднятися до +18 °C. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. Зазначається, що у більшості об...