Що на це скаже МОЗ? В Україні від коронавірусу померло втричі більше людей, ніж свідчить офіційна статистика, - вчені

Дані досліджень свідчать, що в Україні від COVID-19 померло втричі більше людей, ніж йдеться в офіційній статистиці. Про це заявляє незалежна дослідницька організація "Інститут показників і оцінки здоров'я" при Медичній школі Вашингтонського університету (Institute for Health Metrics and Evaluation, IHME), передають Патріоти України.

За даними вчених, за час пандемії в Україні від коронавірусу загинуло понад 138 тисяч людей, у той час, як офіційні дані втричі занижені: 46 737 людей. Також втричі статистику, за даними вчених, знизили Румунія, Індія і Мексика. У 10 разів статистику занижено в Японії, Єгипті та Казахстані. На Росії офіційну статистику занижено у 5 разів, а у Штатах та Італії – у півтори раза.

Також за даними IHME, у світі від COVID-19, за їхніми підрахунками, сталося 6.9 мільйонів смертей, у той час, як офіційна світова статистика свідчить, що ця цифра є вдвічі меншою.

"IHME оцінив загальну кількість смертей від коронавірусу шляхом порівняння очікуваних смертей від усіх причин, заснованих на тенденціях, які мали місце бути до пандемії, з фактичним числом смертей від усіх причин під час пандемії. Потім цей показник" надлишкової смертності "був скоректований для виключення випадків смерті, побічно пов'язаних з пандемією (наприклад, через людей із захворюваннями, не пов'язаними з ковідом, які уникають медичних установ), а також смертей, яким запобігли пандемією (наприклад, зниження смертності в результаті ДТП) ", – йдеться в повідомленні.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...