Що на це скаже Степанов? Ізраїль уклав новий контракт з Pfizer, поки Україна задовольняється індійською вакциною

Поки Україна задовольняється першими поставками індійської вакцини від коронавірусу CoviShield, Ізраїль уже уклав новий контракт з передовим виробником вакцин Pfizer/BioNTech. Як повідомляє The Times, угода з фармацевтичним гігантом Pfizer має забезпечити населення Ізраїлю достатніми запасами вакцини, передають Патріоти України.

В обмін на пріоритетну доставку Pfizer отримає дані, що стосуються національної програми Ізраїлю з вакцинації населення, яка була реалізована вкрай оперативно. Нова партія вакцини повинна прибути протягом місяця.

Ізраїль давно став світовим лідером за темпами вакцинації, оскільки станом на 25 лютого понад 50% громадян країн отримали хоча б одну дозу щеплення проти коронавірусу. Водночас в наявності є більше 90 доз вакцини на 100 осіб.

Зараз в Ізраїлі є надлишок приблизно 100 тисяч вакцин Moderna. Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху вирішив поділитися ними з країнами, з якими планує зміцнити дружні відносини.

Всього поставки вакцини з Ізраїлю отримають 19 країн, серед яких Словаччина, Чехія, Угорщина, Гондурас, Чад, Гватемала, Мавританія і Мальдівські острови.

А що Україна?

Україна тим часом все ще чекає першу партію вакцини від Pfizer, а індійську CoviShield отримала "зі скрипом". Станом на 12:00 26 лютого в нашій країні є 0,00038 доз вакцини від коронавірусу на 100 осіб.

Влада України, на відміну від Ізраїлю, не використала весь потенціал, щоб "пробити" вигідніше місце в списку країн на отримання вакцин. У підсумку вакцинацію провели ті держави, які показали більш сильну і жорстку позицію.

"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...