Що не можна робити на Масницю: Суворі заборони Масляного тижня

Масляна

Масниця - одне з найдавніших і найвеселіших свят. Але навіть у неї є певні обмеження. Що за церковними канонами не можна робити під час Масляного тижня, який починається в понеділок 24 лютого, читайте далі, передають Патріоти України.

Що не можна робити на Масляну:

1. У Масляний тиждень не можна сваритися, злитися і лихословити, адже свято на те і свято, щоб навколо панувала атмосфера веселощів і дружності.

2. Оскільки Масляна передує Великому посту, під час свята краще відмовитися від м'ясної начинки в млинцях. Замість неї відмінно підійдуть рибна, ягідна, овочева, сирна начинки. Адже попереду – кілька тижнів суворого посту, так що краще почати готуватися до нього вже зараз.

3. Протягом Масляного тижня не можна зустрічати гостей в неприбраному будинку. Оскільки приймати гостей і самим ходити в гості є однією з головних традицій Масниці, потрібно навести чистоту і порядок в домі. У це свято не забороняється працювати, тому можете не боятися прання, прибирання та миття підлоги.

4. На Масляну заборонено затворництво – це порушення стародавніх звичаїв свята. Так що можна сміливо відправлятися в гості й влаштовувати гуляння з поїданням млинців.

5. Під час Масляного тижня не можна переїдати. Обжерливість – це гріх, особливо напередодні Великого посту, тому варто знати міру.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...