Що приготувати на Різдво: ТОП-3 ідеї смачного десерту на Святвечір

Перед Різдвом кожна господиня ретельно продумує меню, так як страви на святковому столі повинні бути не тільки смачними, але й пісними. theLime вирішив полегшити вам цю задачу і поділитися рецептами десертів, які можна приготувати на Святвечір та Різдво, передають Патріоти України.

Гарбузовий пай з апельсином

Інгредієнти: гарбуз (250 г), цукор (310 г), борошно (400 г), апельсиновий фреш (100 мл), рослинна олія (100 мл), сіль (2 г), цедра апельсина (30 г), цукати (50 г), розпушувач (10 г).

Гарбуз помити, почистити, розрізати і потерти на крупній терці.

Борошно з розпушувачем просіяти через сито, додати в нього перетертий гарбуз, цукор, рослинну олію, апельсиновий фреш і цедру. Все ретельно перемішати.

Змастити форму для випічки рослинною олією, викласти в неї тісто.

Розігріти духовку до 170°С і випікати пиріг протягом 40-50 хвилин. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою або зубочисткою.

Перед подачею пиріг можна прикрасити цукатами або шматочками апельсина.

Смачного!

Медові кекси

Інгредієнти: вода (250 мл), мед (2 ст. л.), цукор (½ склянки), рослинна олія (½ склянки), пшеничне борошно (2 склянки), сіль, сода (1,5 ч. л.), родзинки, гіркий шоколад, солодка кокосова стружка.

Для приготування цього десерту нам знадобиться кип'ячена вода - але не окріп, а тепла.

У миску вилити воду, мед, цукор, щіпку солі та рослинну олію. Перемішати до однорідної маси.

Борошно просіяти через сито, додати туди соду, а потім з'єднати з рідкою масою. Збити вінчиком або виделкою.

Додати в тісто родзинки, мак, горіхи або сухофрукти за смаком.

Розлити тісто по формам - приблизно на 2/3 висоти.

Розігріти духовку до 200°С і випікати 10-20 хвилин.

Для прикраси можна розтопити на водяній бані шоколад з невеликою кількістю води. Помазати цим кекси і посипати зверху кокосовою стружкою.

Смачного!

Фото: pixabay.com

Манний пудинг

Інгредієнти: кокосове молоко (500 мл), вода (500 мл), манна крупа (150 г), крохмаль (1 ст. л.), рідкий світлий мед (4 ст. л.), апельсин (2 шт.), абрикосовий джем (200 г).

Кокосове молоко змішати з водою, перелити в каструлю і довести до кипіння. Поступово додати манну крупу і мед, варити, помішуючи, на слабкому вогні приблизно 15-20 хвилин.

Крохмаль розчинити в невеликій кількості води, додати до манки і довести до кипіння.

Розлити пудинг по формах і поставити в холодильник на 2 години.

Перед подачею зробити соус: потерти на терці цедру апельсина, а з м'якоті вичавити сік. Потім змішати абрикосовий джем з соком і цедрою апельсина.

Викласти на тарілку соус, а на нього застиглий пудинг.

Смачного!

Фото: pixabay.com

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Чи будуть забирати в ухилянтів водійські права: Юрист пояснив усі нюанси

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:28

Відповідно до нового закону про мобілізацію, ухилянтів можуть тимчасово обмежувати у праві керувати транспортом. З відповідним позовом до суду звертатимуться ТЦК та СП, передають Патріоти України. Юрист практики військового права ЮК "Приходько та партн...