Що приготувати на сніданок швидко і легко: ТОП-страв (рецепти)

Сніданок - найважливіший прийом їжі за день. Саме тому потрібно попіклуватись про те, щоб він був максимально поживним, передають Патріоти України.

Пропонуємо кілька рецептів для сніданку нашвидкоруч. Усі вони доволі прості та легкі для тих, хто поспішає вранці, адже максимальний час на приготування подібних страв – не більше 20-ти хвилин

Гранола

Найпростіший сніданок – гранола. Залежно від інгредієнтів для приготування самого снеку потрібно близько години. Але зробити його варто заздалегідь, сама ж гранола зберігається впродовж двох тижнів.

Інгредієнти:

50 грам сухофруктів
800 грам вівсяних пластівців
50 грам подрібнених горіхів
1 столова ложка меду
1 чайна ложка кунжуту
200 грам тертих яблук

Приготування:

  1. З'єднавши усі інгредієнти, суміш ретельно вимішують і викладають на змащене олією деко, формуючи снеки у вигляді "ковбасок".
  2. Потім сформовану страву потрібно помістити у духову шафу при температурі 150 градусів. Час випікання складає 40-50 хвилин.
  3. Остиглу гранолу ламають на шматки. У такому вигляді ласувати нею можна упродовж двох тижнів.

Вранці достатньо з'їсти невелику кількість граноли з йогуртом, чаєм або ж кавою.

Сир з бананами

Швидкий і легкий сніданок, приготування якого забере лише п'ять хвилин.

Інгредієнти:

100 грамів сиру
1 великий банан
1 чайна ложка меду

Приготування:

  1. Висипте в миску 100 грамів сиру.
  2. Додайте туди чайну ложку меду.
  3. Наріжте великий банан півкільцями і теж викладіть в миску.
  4. Ретельно перемішайте й насолоджуйтеся ситною та легкою стравою.

Омлет

Класична страва до сніданку, яку можна куштувати із різноманітними варіаціями.

Інгредієнти:

6 штук яєць
200 грам сметани
100 мілілітрів нежирних вершків
60 грам натертого твердого сиру
усі інші інгредієнти за смаком

Приготування:

  1. Вмикаємо духову шафу на 180 градусів.
  2. Розбиваємо в миску шість яєць, додаємо до них сметану, вершки, дрібку солі, нашатковану зелень, мускатний горіх. Усе це ретельно перемішуємо. Додаємо натертий твердий сир.
  3. Суміш виливаємо в змащену олією або вершковим маслом глибоку пательню, ставимо в духовку на 20 хвилин.
  4. Урізноманітнити омлет можна, додавши в нього відварне м'ясо, шинку або ж овочі.

В Україні змінять систему подачі тепла: Ось чому жителям багатоповерхівок доведеться платити більше

субота, 1 листопад 2025, 18:37

Схоже, українські чиновники знайшли спосіб обходу різних мораторіїв та інших заборон на підвищення цін для споживачів. І зробити це хочуть не від виглядом вирівнювання цін, як пропонували в НБУ, а під приводом "модернізації", передають Патріоти України...

Є нюанси: Міноборони розʼяснило, як участь у бойових діях впливає на розмір військової пенсії

субота, 1 листопад 2025, 18:07

Міністерство оборони роз'яснило, як участь у бойових діях зараховується до стажу для розрахунку військової пенсії за вислугу років. Про це йдеться у повідомленні Міноборони, передають Патріоти України. Міністерство зазначає, що військовослужбовці Зброй...