Що трапилося б із тілом, якби у людей не було кісток - вчені приголомшили висновком

Кістки мають вирішальне значення, коли йдеться про здатність людини рухатися та розвиватися. Тож якби у людей взагалі їх не було, вони не змогли б вижити та нагадували б купу слизу, яку часто зображають у мультфільмах. Про це пише портал healthdigest.com. Він зібрав дані про людський скелет та думки дослідників щодо того, яку важливу роль він відіграє, передають Патріоти України.

"Якщо уявити тіло людини як будинок, то скелет у ньому служить фундаментом, на якому будується решта будівлі. Незважаючи на напрочуд легку вагу, приблизно 206 кісток, які можна знайти в тілі дорослої людини, зовсім не слабкі. Одна з основних функцій наших кісток – підтримувати нас, а також зберігати жир і мінерали, виробляти клітини крові та підтримувати захисний бар’єр навколо життєво важливих органів", – йдеться у матеріалі.

За даними американської Національної організації з рідкісних захворювань (NORD), людина не народжується взагалі без кісток. А рідкісний стан, відомий як гіпофосфатазія, пов’язаний із ослабленням кісток через генетичний дефект у їхній здатності мінералізуватися. Розлад часто виникає ще в дитинстві, такі люди схильні до переломів і можуть зазнавати втрати зубів.

На відміну від цього, якби люди взагалі втратили кістки, то залишилися б без основного джерела кальцію – важливого мінералу, який не тільки допомагає підтримувати міцний і здоровий скелет, але й полегшує нейронний зв’язок між тілом і мозком.

Ба більше, за даними Національного інституту здоров’я США, без кісток люди стали б абсолютно нерухомими. Крім того, що не зможуть фізично рухатися, вони також не зможуть задовольнити деякі з основних потреб виживання, таких як дихання і їжа.

Відсутність кісток означає відсутність грудної клітки, що унеможливлює розширення легень під час вдиху. Якщо людині буде потрібна допомога в диханні через апарат штучної вентиляції легень, її дихальні шляхи будуть широко відкриті для інфекцій і хвороб. А крім допомоги у диханні, їй також знадобиться допомога у годуванні, оскільки без щелепних кісток вона не зможе жувати.

Також у людей буде недостатньо захисту для найважливіших органів, таких як мозок, що зробить їх уразливими до небезпечних для життя травм. Загалом шанси людства на виживання значно зменшилися б без підтримки кісток.

"Тож, як би ми виглядали зрештою? Згідно з освітньою платформою BYJU'S , люди будуть схожі на калюжу желе", – зробили висновок дослідники.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...