
До заготовок на зиму потрібно ставитися, думаючи про своє здоров’я, а не варити варення. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, передають Патріоти України.
За її словами, класичне варення містить майже 50% цукру. Це в додаток до цукрів, присутніх в ягодах або фруктах. Це багато навіть, якщо готувати варення, у якому 15% цукру, оскільки 100 г варення – половина оптимальної денної норми цукру. Супрун вважає, що варення можна замінити заморожуванням, сушінням, приготуванням пастили.

Від 1 січня 2026 року в Україні набудуть чинності посилені вимоги до страхового стажу для призначення пенсії за віком. Відбудеться новий етап пенсійної реформи. Про це повідомив народний депутат Михайло Цимбалюк, передають Патріоти України. За його сло...
Ідея пробити тунель від одного боку Землі до іншого — класичний сюжет наукової фантастики. Проте сучасна наука однозначно стверджує: реалізація такого проєкту неможлива через фізичні та технічні обмеження. Про це йдеться у матеріалі наукових досліджень...