
До заготовок на зиму потрібно ставитися, думаючи про своє здоров’я, а не варити варення. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, передають Патріоти України.
За її словами, класичне варення містить майже 50% цукру. Це в додаток до цукрів, присутніх в ягодах або фруктах. Це багато навіть, якщо готувати варення, у якому 15% цукру, оскільки 100 г варення – половина оптимальної денної норми цукру. Супрун вважає, що варення можна замінити заморожуванням, сушінням, приготуванням пастили.

Пам'ять про місце хрещення тисяч людей імовірно шанувалося містянами довгі століття. Однак політичні, соціальні і гідрографічні катаклізми 18-19 ст. поховали те, що берегли як сакральне надбання навіть тоді коли життя у Києві ледь жевріло. Ще кілька ро...
З початку 2026 року в Україні зросте прожитковий мінімум для пенсіонерів, що автоматично вплине на мінімальні пенсійні виплати та розмір пенсій по інвалідності для окремих категорій громадян, передають Патріоти України. Як пояснив експерт з пенсійних п...