
До заготовок на зиму потрібно ставитися, думаючи про своє здоров’я, а не варити варення. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, передають Патріоти України.
За її словами, класичне варення містить майже 50% цукру. Це в додаток до цукрів, присутніх в ягодах або фруктах. Це багато навіть, якщо готувати варення, у якому 15% цукру, оскільки 100 г варення – половина оптимальної денної норми цукру. Супрун вважає, що варення можна замінити заморожуванням, сушінням, приготуванням пастили.

NASA опублікувало супутниковий знімок із віддаленого регіону російської Арктики, на якому чітко видно форму, схожу на сніговика. Фото було зроблене 16 червня 2025 року апаратом Operational Land Imager на борту супутника Landsat 8, передають Патріоти Ук...
У прифронтовому Херсоні, попри постійні обстріли й повітряні тривоги, працює ресторан, який дивує стравами з мирного життя — тими, що подавали ще до повномасштабного вторгнення Росії. Про заклад написала в Threads користувачка Вікторія Підюра, передают...