"Що у них з людяністю?": Під МВС викинули іграшки, які принесли люди в пам’ять про вбитого хлопчика, мережа в люті (фото)

Вчора під будівлю МВС люди приносили м’які іграшки та квіти з вимогою покарати винних у вбивстві 5-річного хлопчика у Переяслав-Хмельницькому. Сьогодні, 4 червня, всі іграшки викинули в сміття. Відповідне фото опублікувала журналістка Ольга Решетилова зі словами: "Я не знаю, що сказати", повідомляють Патріоти України.

На фото видно, як прибиральники прибрали все принесене людьми під будівлю МВС і поклали на візок, щоб висипати в сміття. Поруч стоять поліцейські, які байдуже спостерігають за прибиранням. Окрім цього, біля будівлі МВС прибрали імпровізований меморіал вбитій дитині й замалювали написи перед входом «вбивці», «Аваков».

Так було вчора. Фото: Укрінформ

Сьогодні. Фото: Natasya Nagorna/Facebook

Також фото спорожнілого ґанку Міністерства оприлюднив у Facebook журналіст Андрій Дзіндзя. «Вчора ввечері під стіни МВС принесли лампадки і дитячі іграшки, сьогодні вранці все викинули в смітник. Мусора не люди … Авакова у відставку!», – написав він.

Користувачі мережі спалахнули обуренням, а юрист Масі Найєм помітив на візку викинутого плюшевого ведмедика, якого він вчора приніс.

Нагадаємо, 31 травня в Переяслав-Хмельницькому двоє патрульних поліцейських в нетверезому стані з метою розваги влаштували стрілянину. У цей момент поруч гуляла 5-річна дитина, якій одна куля влучила в голову. Поліція не відразу визнала інцидент і повідомляла, що хлопчик упав та вдарився головою об камінь.

За даним фактом ДБР порушило справу за ч. 1 ст. 121 ККУ (нанесення тяжких тілесних ушкоджень), але потім категорію злочину пом’якшили. Увечері 3 червня хлопчик помер у київській лікарні. Президент Володимир Зеленський пообіцяв покарати винних у його смерті.

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Держпраці заявили, що під час воєнного стану українців не можна звільняти за прогули: Що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:22

Державна служба з питань праці заявила про те, що прогули тих співробітників, які переїхали в інший регіон або виїхали за кордон під час воєнного стану, не можуть бути причиною звільнення. Замість звільнення їх можна відправити в неоплачувану відпустку...