Що відомо про полковника поліції Шияна, якого взяв в заручники у Полтаві злочинець із гранатою (фото)

З 2013 року Віталій Шиян працював у Полтаві начальником карного розшуку.

23 липня у Полтаві о 09:05 на вулиці біля будівлі адміністративного суду працівники підрозділів карного розшуку намагалися затримати громадянина, який обґрунтовано підозрюється у незаконному заволодінні транспортними засобами. Під час затримання зловмисник дістав гранату РГД-5, яку погрожував підірвати. За словами заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, після переговорів зловмисник обміняв утримуваного працівника карного розшуку на начальника УКР ГУНП в Полтавській області полковника поліції Шияна, із яким поїхав з місця затримання, нагадують Патріоти України.

Як стало відомо ЗМІ від джерел у поліції, Віталій Шиян народився 26 вересня 1976 р. в Кременчуці. Освіта вища - юридична, закінчив Київську Національну академію внутрішніх справ України у 2002 році (правознавство, кваліфікація – юрист). З 1995 року служив у лавах ЗСУ (Крим, морська піхота). На службі в органах внутрішніх справ з 1996 року. Працював у патрульно-постовій службі міліції і ВБНОН Кременчуцького міського управління УМВС. З 2008 року - перший заступник начальника Кременчуцького міського управління УМВС. З 2010 року - начальник Херсонського міськвідділу УМВС. З 2012 року - заступник начальника Київського УБОЗу. З 2013 року - працював у Полтаві начальником карного розшуку, а потім наказом Міністра внутрішніх справ від 8 червня 2015 року був призначений на посаду начальника Семенівського районного відділу УМВС.

Пізніше знову був переведений у Полтаву і дослужився до начальника УКР ГУНП в Полтавській області. Одружений, має доньку. В лавах правоохоронних органів Шиян опинився невипадково – його батько теж працював у міліції. Раніше в інтерв'ю ЗМІ Віталій Шиян заявляв, що зовсім не вважає, що до його кар'єрного ростання доклала руку пані Фортуна – упевнений, що всього досяг власною працею.

Джерело: УНІАН

У Львові 50-річний чоловік безжально вбив рідну матір

субота, 20 квітень 2024, 14:19

У Львові 50-річний чоловік вбив власну матір. Тепер йому загрожує до десяти років тюрми. Про це повідомили у поліції Львівської області, передають Патріоти України. Повідомлення про тіло жінки без ознак життя у квартирі одного з будинків на вулиці Горо...

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині. Відео з бодікамери вбитого патрульного виклали в мережу (18+)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. . За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфе...