Що ж це коїться? 12-літній хлопець зібрав у своїй кімнаті термоядерний реактор (відео)

Книга рекордів Гіннеса вже визнала американського школяра наймолодшим ядерним фізиком

Джексона Освальта з Мемфіса, штат Теннессі, США у віці 12 років відзначено в Книзі рекордів Гіннеса як "наймолодшу людину, яка створила термоядерну реакцію". Про це повідомляється на сайті Книги рекордів Гіннесса, зазначають Патріоти України.

Наголошується, що хлопець використовував ігрову кімнату будинку де за два роки самостійно побудував фузор Фарнсуорт-Хірша, в якому і зробив реакцію.

Сам хлопець розповів, що познайомився з ядерним синтезом у 12 років, знайшовши в інтернеті інформацію про Тейлора Вілсона який зібрав цей же реактор у 14 років.

Всього за декілька годин до свого 13-ліття Джексон Освальт, здійснив ядерний синтез.

Оскільки ідея здійснити цей процес у звичайному будинку здається неможливою, спочатку сім'я і друзі Джексона не розуміли, що він намагається зробити.

Багато хто вважав проєкт трохи дивним, але Джексон продовжував, всупереч сумнівам, і врешті-решт показав своїм близьким, що його плани не тільки реальні, а й добре продумані.

Одна - колишня дружина, друга - нібито законна: Працівницю РАГСу звинувачують у фіктивному шлюбі зі зниклим безвісти бійцем, але є цікавий нюанс

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:30

Три тижні тому ТСН розповідала про одну з судових справ - дві жінки стверджують, що мають право на виплати бійця, який зник безвісти на Донеччині. Одна - колишня дружина, друга - нібито законна. Початок цієї історії такий - військовослужбовець зникає б...

Перша українка, яка піднялася на Еверест, встановила тризуб зі сталі з Азовсталі на 8000-й вершині

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:01

Відома українська альпіністка Ірина Галай розповіла зворушливу історію про те, як вшанувала пам’ять загиблого друга дитинства на російсько-українській війні, коли піднялась на одну з найнебезпечніших гір у світу, передають Патріоти України. «У мене є 5...