Що з'явилося раніше - курка чи яйце? Британські вчені знайшли відповідь

Перші птахи спочатку не були здатні нестися.

Дослідники з Великобританії зробили спробу відповісти на питання про те, що з'явилося раніше - курка чи яйце, повідомляють Патріоти України.

«До того, як курча з'явиться на світло, його захищає спеціальний шар захисного білка. Цей білок знаходиться безпосередньо в шкаралупі яйця, проте зробити яйце з усіма його системами біологічного захисту може тільки курка. Тому що той самий захисний білок, без якого пташеня не виживе, виробляється виключно в яєчниках дорослої курки», - кажуть британські вчені.
І що все це значить? Все просто - курка з'явилася раніше, ніж яйце, проте на перших етапах своєї еволюції вона не була здатна нести яйця. І не тільки курка - йдеться про птахів взагалі. «Перші птахи не мали здатність виробляти яйцекладку - цей цікавий біологічний механізм з'явився в ході еволюції птахів і наділив їх дуже корисними для виживання перевагами. Надалі у нас можуть з'явитися нові палеонтологічні дані, які розширять наукові уявлення про еволюцію пернатих. Але вже зараз можна говорити з повною впевненістю, що умовна курка була раніше, ніж яйце», - додають автори дослідження.

Раніше повідомлялося, що фізики з Квінслендського університету та Інституту імені Луї Неєля знайшли відповідь на це філософське питання про курку і яйце, опублікувавши відповідну статтю в журналі Physical Review Letters.

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як в селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...