Щоб більше не кортіло війни: У Німеччині водій отримав штраф 4000 євро за символ "Z" на склі свого авто

Суд Гамбурга ухвалив вердикт про штраф в розмірі 80 денних ставок по 50 євро кожна для 62-річного водія, який на скло свого автомобіля начепив символ "Z". Про це інформує Spiegel, передають Патріоти України.

Речник суду заявив, що водія визнали винним у підтримці воєнних злочинів. Підсудний не заперечує, що прикріпив до свого автомобіля білий аркуш паперу формату А4 з синьою літерою "Z".

"На думку суду, це є схваленням війни в Україні, яка є агресивною війною в розумінні Міжнародного кримінального кодексу, а також прояв солідарності з Росією", - зазначено у вердикті суду.

Символ "Z": що відомо про свастику рашистів

Російські окупанти з перших днів повномасштабного вторгнення наносили (і продовжують це робити) символи "V" та "Z" на свою військову техніку. Також ці символи активно використовують російські пропагандисти та інші рашисти серед цивільного населення РФ. Верховна Рада України заборонила російську Z-свастику. Країни Балтії, Польща, Молдова, Німеччина та інші ухвалили аналогічне рішення.

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...