"Щоб до людини ніхто більше не мав претензій": Сенцов розповів, як мотивувати людей йти до війська

Український режисер, ексбранець Кремля і командир штурмової роти в 47-й бригаді Олег Сенцов наголосив на важливості встановлення граничних термінів служби в армії для мобілізованих. Про це він сказав в інтерв'ю Армія TV, передають Патріоти України.

"Я свою думку не змінив, я її вже рік тому озвучував – нам треба мати термін служби в армії, на скільки люди ідуть в армію. Тоді ще була розмова про два роки, зараз уже йде мова про три роки. Щоб людина могла відслужити і ніхто до неї більше не мав претензій. А на її місце має прийти інший. Який на три роки ставить своє життя на паузу, попереджає родину, на роботі, що йде служити. За цей час важливо робити умови, щоб він мав відпустки і можливість не втратити сім'ю. Бо багато розлучень через те, що люди просто живуть окремо. Щоб зберігалося робоче місце. Щоб не було думки про те, що людина йде в нікуди назавжди", – каже Сенцов.

Військовий зауважив, що ніхто не знає, коли буде перемога: через три місяці чи через 30 років. Тому він закликає завжди готуватися до найгіршого сценарію – що буде довга, важка, кровопролитна війна. "Якщо робити максимум, щоб цього сценарію не відбулося, тоді будь-який інший буде легшим", – переконаний ексбранець Кремля.

На думку Сенцова, коли мобілізований знає термін своєї служби, він більш мотивований. "Люди втомлюються – психологічно і фізично. Якщо ти три роки воював, був на "передку", брав участь у штурмах і вижив – ти просто щасливчик. Якщо в тебе є руки-ноги – тобі дуже пощастило. Коли люди не бачать кінця, починаються історії з СЗЧ. Треба дати їм цей термін. І тоді можна мотивувати уже мобілізованих військових і залучити нових. Люди є. Треба їх залучати", – підсумував режисер.

"Чим більше ми будемо мати планів дій...": У ЗСУ виступили за підготовку жінок до оборони

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 23:40

Хоча жінки в Україні на сьогодні не підлягають обов'язковому призову на військову службу, їх варто підготувати до оборони. Таку думку висловив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко, передають Патріоти України. "Чи потрібно це буде ...

Може стати "дефіцитом"? Українців попередили про можливу нестачу одного з найдоступніших фруктів

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:55

Українцям може не вистачити яблук – далися взнаки несприятливі погодні умови та високий попит на цей фрукт у харчовій промисловості. Тому вітчизняних яблук у супермаркетах може бути значно менше, аніж зазвичай, що впливає на ціну цього продукту. Про це...