Щоб добро не пропало? На курортах Азовського моря почали готувати і їсти медуз

Курорти Азовського моря потерпають від навали медуз, якими кишить вода і завалені пляжі. Місцеві жителі настільки втомилися боротися з морськими мешканцями, що прийняли кардинальне рішення - готувати їх і їсти, зазначають Патріоти України.

Цікаво, що відгуки про страви з медуз досить непогані, пише pro.berdiansk. На такий експеримент зважилися журналісти з Бердянська. Вони виловили з моря медузу, принесли в місцевий ресторан і попросили її приготувати.

Яких медуз з Азовського моря можна вживати в їжу

Так, в Азовському морі мешкає кілька видів медуз, які придатні для промислового видобутку і виробництва харчової продукції - аурелія (вухата медуза) і корнерот. Але в таких цілях у нас їх використовують вкрай рідко, на відміну від деяких азіатських країн - Китаю, Японії, В'єтнаму, Кореї.

Секрети приготування медузи

М'ясо медузи потрібно довго вимочувати в спеціальному розчині до стану "пластин" (вони нагадують м'ясо кальмара). Лише потім його додають в салати, гарніри, закуски. Шеф-кухар каже, що головне - прибрати з медузи всі жалкі клітини і токсичні речовини, які можуть завдати шкоди здоров'ю людини. У самому ж, так званому "кришталевому" м'ясі, немає нічого страшного.

Рецепт страв з м'яса медузи

Шеф-кухар приготував салат з медузою по-китайськи і тартар з медузи з французькою заправкою. Він ретельно промив, обробив і пробланширував медузу в окропі. Після чого виклав її на лід і приступив до приготування страв.

До складу салату по-китайськи, крім нарізаного тонкою соломкою м'яса медузи, увійшли огірок, селера, зелена цибуля, авокадо і деревний гриб муер. Інгредієнти заправки: соєвий соус, кисло-солодкий соус чилі, соус чилі з часником, кунжутна олія і рисовий оцет. Салат був прикрашений мікрозеленою і листям кінзи.

До складу тартару увійшли дрібно нарізане кубиками м'ясо медузи, боби едамаме, червона ікра, цукрова пудра, м'ята, петрушка і червоний лук. Для заправки кухар використовував кілька видів оцту: винний і рисовий.

Журналісти кажуть, що страви припали до смаку всім, хто їх спробував і викликали тільки приємні емоції.

У антарктичних водах Південної Атлантики науковці зафільмували моторошного вида рибу (фотофакти)

п’ятниця, 25 квітень 2025, 12:38

Інститут океану Шмідта, поділився результатами своєї глибоководної експедиції, що тривала поблизу Південних Сандвічевих островів, , передають Патріоти України з посиланням на видання Livescience. Серед найбільш вражаючих знахідок опинилась риба глибоко...

"Міра усіх речей - це перемога України": Стефанчук сказав, чи планують у Раді зниження мобілізаційного віку

п’ятниця, 25 квітень 2025, 12:18

Український парламент не планує переглядати питання щодо зменшення мобілізаційного віку. Першочерговими завданнями залишаються перемога України та збереження її суверенітету. Про це заявив спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук в ефірі Громадського рад...