Щоб допомогти розмінувати українські території: Лондонець подався на велосипеді до Львова

35-річний британець Том Хамеші приїхав до Львова, щоб зібрати гроші на розмінування української землі. Він подолав майже дві тисячі кілометрів за одинадцять днів, потрапив в аварію і кілька днів відновлювався у лікарні, але не здався і продовжив шлях до України, передають Патріоти України.

У середмістя Львова Том приходить з дівчиною, яка підтримувала його впродовж усієї мандрівки, а велосипед тягне поруч. Жартує, що їздити вже втомився. Він здолав сім країн за одинадцять днів. Найнебезпечніший момент був у Німеччині, де Том потрапив в аварію - перечепився велосипедом через трамвайні колії і його шпиталізували. “Одинадцять днів їзди на велосипеді, один день у лікарні, два дні на відновлення після лікарні і ще два дні відпочинку”, - розповідає він.

Долати подальший шлях допомогли бандажі та Каталіна. Не здався, бо хотів привернути уваги до України і зібрати грошей на її розмінування. На спеціальний рахунок жертвували люди з усього світу. “З багатьох країн, але переважно з Великої Британії, також долучилися американці, кілька бельгійців, нідерландці, а ще німці, думаю деякі українці також”, - розповідає Том.

Велоспортом Том займається уже кілька років. Щодня проїжджає півтори сотні кілометрів. До цієї подорожі готувався посиленно. Однак його дівчина Каталіна все одно переживала чи вдасться коханому проїхати такий довгий шлях. Тому супроводжувала його на авто.“Дуже хвилювалась. Річ у тому, що я могла дістатися куди завгодно на авто, але він їздив досить швидко. Тому щоразу як йому було щось потрібно – чи нові бинти, чи їжа, мені було досить легко його знайти і добратися. Адже у нього був GPS-трекер", - каже вона.

На україно-польському кордоні Тома зустріли львівські велосипедисти. Завдяки веломандрівці британцю вже вдалося зібрати майже мільйон гривень і донати продовжують надходити.

Джерело: ТСН.ua

Чи бути депортації? Як вплине рішення з припиненням видачі паспортів на біженців у Німеччині - влада дала категоричну відповідь

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:05

У Німеччині відреагували на рішення про припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном та призупинення надання їм консульських послуг. Там зазначили, що у ФРН українці чоловічої статі мають однаковий з жінками статус захи...

"Сірий" паспорт: Стало відомо, як українці за кордоном намагаються обійти обмеження щодо консульських послуг

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:57

У деяких країнах Європи українці можуть отримати так званий паспорт іноземця, який дозволяє тимчасово не оформлювати українські документи, що посвідчують особу, передають Патріоти України. Намагаючись повернути на Батьківщину ухилянтів, влада обмежила ...