Щоб, як у Х*йла: Російські багатії кинулися скуповувати бункери

Герметичні "кімнати-укриття" коштують від 2 до 10 млн російських рублів.

Американські виробники бункерів, які представляють собою герметичні кімнати безпеки з можливістю фільтрації ядерних частинок, після початку пандемії зафіксували збільшення попиту на свою продукцію на 2000% в порівнянні з минулим роком. Серед клієнтів таких компаній є і росіяни, розповіли їхні представники Forbes, передають Патріоти України.

Наприклад, з Росії замовлення надійшли каліфорнійському виробникові бункерів Vivos, а одна з найбільших в США компаній, що випускають такі захисні кімнати на ринок - Rising S Company, - з початку року продала росіянам щонайменше два своїх бункера. Вартість однієї такої кімнати, за словами представника Rising S Company, становить $ 150 000.
«[Після початку пандемії] до нас багато разів зверталися росіяни», - розповів він Forbes. Кому саме з США були передані герметичні кімнати, в компанії уточнювати не стали. «Ми доставили їх в порти доставки в США, тому про кінцеві пункти призначення мені не відомо», - сказав менеджер Rising S Company.
Попит на покупку бункерів з початку року помітили і російські виробники. Про це заявив керівник компанії «Спецгеопроект» Данила Андрєєв, пишуть «Відкриті медіа». Якщо в звичайний час його фірма створює один такий об'єкт в місяць, то в травні вона отримала три подібних замовлення, а в квітні - цілих п'ять, вказав співрозмовник видання.
«Спецгеопроект», за словами Андрєєва, займається будівництвом як повноцінних підземних бункерів, так і захисних кімнат, які пропонують і американські виробники. Основний попит на такі бункери в Росії, за його словами, йде з Москви (від жителів елітних районів на Новій Ризі, Рубльовці, а також Ярославському і Дмитрівському шосе). Також замовлення на будівництво бункерів їх виробники отримують з Санкт-Петербурга і прилеглих до нього областей, каже Андрєєв.
Захисні кімнати американських виробників можуть вбудовуватися у вже існуючі приміщення або розміщуватися поруч з ними. Вони являють собою повністю обладнані сховища з електрикою, сучасною технікою та іншими зручностями, а також можливістю фільтрації ядерних частинок. Площа таких бункерів становить близько 46 кв. м. Vivos, крім таких кімнат, займається також будівництвом традиційних підземних сховищ. У них теж є все необхідне. Крім цього, в укриттях є повітряні системи для видалення всіх патогенних мікроорганізмів і радіоактивних частинок.
«Спецгеопроект», за словами його керівника, в свою чергу виробляє бункери, здатні захистити їх власників не тільки від зараженого повітря або газів, а й від злочинців або мародерів в разі заворушень. Для цього бункери російського виробника оснащені герметичними вікнами та дверима, зв'язком, а також запасом продуктів і автономним енергозабезпеченням на випадок, якщо зовнішню електрику буде відключено. Будівництво такого бункера, за оцінками керівника компанії, може обійтися в сумі від 3 млн до 10 млн рублів. Площа бункера може бути різною. Наприклад, найбільший свій об'єкт «Спецгеопроект» побудував в Тверській області - це бункер площею 400 кв. м і вартістю $ 2 млн.

У Канаді закінчуються терміни візової програми для українських біженців: Що буде далі

четвер, 28 березень 2024, 10:28

Міністр імміграції Канади Марк Міллер заявив, що він не має планів продовжувати екстрену візову програму для українців. Термін її дії закінчується 31 березня, передають Патріоти України. Про це пише видання The Globe and Mail. Програма "Дозвіл на екстр...

Є певна тенденція: Чому українські біженці повертаються з-за кордону - дослідження

четвер, 28 березень 2024, 9:59

Українські біженці повертаються з-за кордону з різних причин. Найчастіше - з емоційних, але є й інші важливі чинники, передають Патріоти України. Як вибір країни та рівень доходів українців впливає їхнє на рішення повернутися до України, РБК-Україна ро...