Щоб краще поринути в атмосферу: Французький музей для огляду творів з нудизму пропонує крім взуття залишати весь одяг в гардеробі (фото)

Музей європейських і середземноморських цивілізацій у Марселі (Франція) пропонує відвідувачам з'ясувати своє ставлення до натуризму, розглядаючи твори мистецтва оголеними, за винятком взуття, передають Патріоти України з посиланням на The Guardian.

Глядачі без одягу запрошуються в Naturist Paradises один вечір на місяць — за умови, що вони носять взуття. Ерік Стефанут, представник французької натуристської організації FFN, сказав, що немає жодних заперечень проти босих ніг, але наполягати на взутті — це запобіжний захід проти паркетної підлоги в музеї.

"Це потрібно для того, щоб уникнути скалок", — сказав він.

На виставці представлено 600 фотографій, фільмів, журналів, картин, скульптур та інших творів мистецтва з натуристських громад, а також державних і приватних колекцій Франції та Швейцарії.

"Франція є провідним світовим туристичним напрямком для натуристів: її помірний клімат і наявність трьох морів сприяли створенню спільнот, які — за винятком Швейцарії — мають мало реальних аналогів в інших країнах Європи, де натуризм практикують більш вільно, поза сформованими спільнотами", — ідеться в повідомленні музею.

Кірен Паркер-Голл і Алекс Перрі були серед 80 роздягнених відвідувачів і сказали, що побачити виставку в оголеному вигляді — це можливість, яка випадає "раз у житті".

"В Англії не так багато місць для натуристів. Бути голим у цій країні вважається чимось трохи дивним і ганебним", — сказав 28-річний Паркер-Голл, веб-розробник із Бата (Англія).

Видання зазначає, що виставка триватиме до 9 грудня.

В Україні готуються помітно переписувати курс долара: Ось чого очікувати в банках у вересні

субота, 31 серпень 2024, 23:40

В українських банках очікується суттєва зміна курсу готівкового долара - насамперед, у продажу. За прогнозами, протягом наступного тижня (2-8 вересня) вартість американської валюти в них перебуватиме в межах 41,2-41,8 грн, передають Патріоти України. В...

Масштабні відключення світла будуть тривати? Яку нову тактику обстрілу використала Росія

субота, 31 серпень 2024, 23:25

Масштабні відключення світла в Україні пов'язані з особливістю атаки Росії на енергосистему країни 26 серпня. Річ у тім, що ворог використовував ракети з касетною бойовою частиною – щоб збільшити площу ураження, передають Патріоти України. Про це повід...