Щоб місцеві не порушували: На Харківщині перекопали ґрунтові дороги до села, закритого на карантин через COVID-19

У селі щодня дезінфікують вулиці. Виїзд і в'їзд до населеного пункту — за перепустками.

У селі Високопілля на Харківщині, де від COVID-19 померли дві жінки, перекопали ґрунтові дороги, якими місцеві об'їжджали встановлені карантинно-пропускні пости. Про це Суспільному телефоном розказав головний дільничний Валківського відділу поліції Микола Коваленко, передають Патріоти України.

"Щоб місцеві не виїжджали іншими шляхами, оскільки багатьма ґрунтовими дорогами люди об'їжджали наш пост — їх перекопали", — сказав Коваленко.

У селі щодня дезінфікують вулиці. Виїзд і в'їзд до населеного пункту — за перепустками. Патрулі перевіряють, щоб люди ходили у масках, а також питають, з якою метою вийшли з дому. За словами Коваленка, люди, родичі яких живуть у Високопіллі, приїжджають з Валок чи Харкова і передають харчі на блокпосту.

Нагадаємо, 15 квітня стало відомо про перший летальний випадок на Харківщині — померла 71-річна жінка, в якої діагностували СОVID-19. Вона жила в селі Високопілля Валківського району. Після смерті жінки в селі запровадили карантин на два тижні, транспорт їде в об'їзд. За словами голови Харківської ОДА Олексія Кучера, померла могла контактувати з великою кількістю людей, оскільки продавала свічки й у вихідні була у церкві.

Як заявила в. о. головного санлікаря регіону Любов Махота, у Високопіллі вводиться режим суцільної обсервації. 20 квітня в селі зафіксували другу смерть від коронавірусу. Вдома, де мешкала 70-річна померла, провели дезінфекцію.

Перейдуть в онлайн-формат: Росія скасовує проведення ходи "Безсмертний полк"

вівторок, 23 квітень 2024, 19:40

У Москві скасовано проведення ходи «Безсмертний полк» 9 травня. Натомість подія відбудеться в онлайн-форматі. Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на організаторів акції, передають Патріоти України. Як заявила перша заступниця голови комітету...

"Ніхто з його рідні в РФ більше не живе, але...": Легенда українського тенісу звинуватив зірку Росії в лицемірстві

вівторок, 23 квітень 2024, 19:28

За словами спортсмена, він вважає Медведєва лицеміром, який не висловився про війну в Україні. «Я знаю, що він із сім'єю виїхав із Росії у 2017 році. Ніхто з його близьких у Росії не живе. Але він, як риба, набрав у рот води, він досі мовчить і нічого ...