Щоб не отруїтися: Мікробіолог пояснила, скільки можна зберігати олів'є, "шубу" і холодець (відео)

Салат олів'є - одна з новорічних страв, яка найшвидше псується. У заправленому вигляді він може зберігатися не більше 4 годин. Про терміни та умови зберігання популярних салатів і закусок, передають Патріоти України.

За її словами, заправляти олів'є та інші салати – сметаною, майонезом, соусом – потрібно безпосередньо перед подачею на стіл. "Салат олів'є в заправленому вигляді зберігається 4 години. Не більше! Без заправки він може стояти 40 годин. Тільки не додавайте туди огірки, не додавайте цибулю, і не додавайте майонез. Все це – окремо", – попередила науковий фахівець.

Вольська порадила заправляти кількість салату, виходячи з кількості гостей на святі. "Залишаться якісь дві-три ложки – краще викинути. А з ранку ви берете свій улюблений тазик з незаправленим олів'є, додаєте огірки, заправку – і у вас перший сніданок нового року", – зазначила вона.

Бактеріолог перерахувала допустимі терміни зберігання найбільш популярних новорічних закусок і салатів:

  • олів'є в заправленому вигляді – 4 години;
  • салат "шуба" – 24 години, оскільки потрібен час на просочення;
  • салат з крабовими паличками – 24 години в заправленому вигляді, 48 годин без заправки;
  • фаршировані яйця – 2-3 доби, але тільки за умови, якщо яйця були зварені круто не менше 15 хвилин і розібрані чистими руками;
  • холодець – для закладів громадського харчування встановлена норма в 24 години, але холодець домашнього приготування може зберігатися 3-4 дні.

"До речі, холодець можна заморожувати. 1-2 місяці він в замороженому вигляді зберігається в морозилці. І якщо ви вже не хочете холодець – це відмінна основа для супу, борщу. Просто переливає його в каструльку, коли він розморозився, і на його основі готуєте якусь першу страву", – поділилася Вольська.


У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...