Щоб не плутали з російськими агресорами: Японська авіакомпанія перефарбувала всі літаки через війну в Україні

На тепер у світі будь-яка асоціація з росією і її агресивною політикою шкодить бізнесу

Японська бюджетна авіакомпанія ZIPAIR наприкінці 2023 року завершила повне перефарбування своїх літаків, щоб їхній логотип не асоціювався з російською агресією в Україні. Лоукостер прибрав букву Z на хвості та оновив ліврею.

Це безпрецедентне рішення для компанії, яка розпочала роботу лише у 2020 році, повідомляє avianews.com.

На хвостах авіалайнерів ZIPAIR до 2022 року була нанесена велика Z –перша літера назви компанії. Але у лютому 2022 року на територію України вторглися російські війська, на військовій техніці яких були розпізнавальні знаки Z та V. Ці літери почали використовувати й ті, хто висловлював свою підтримку дій РФ.

У японській авіакомпанії використання на літаку літери, що асоціюється з агресією проти України, могло призвести до репутаційних ризиків. Тому логотип вирішили прибрати.

"Деякі люди можуть подумати, що авіакомпанія підтримує російське вторгнення в Україну, коли вони бачать логотип без жодного пояснення", – пояснив президент ZIPAIR Сінго Нісіда у 2022 році.

У червні 2022 року літеру Z на хвостах літаків заклеїли стікерами зі смужками фірмових кольорів авіакомпанії – білого, чорного та зеленого.

Повноцінне перефарбування першому авіалайнеру ZIPAIR провели ще наприкінці 2022 року. Останній літак Boeing 787 отримав оновлену ліврею наприкінці цього року.

Зазначається, ZIPAIR розпочала польоти у 2020 році. Тому рішення поміняти ліврею через 2 роки роботи через дії іншої країни є безпрецедентним для авіації. Зазвичай авіакомпанії зберігають свою стилістику протягом десятиліть, лише трохи оновлюють стиль.

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...

Підозрюваного у вбивстві Фаріон ретельно готували до злочину: Експерт-криміналіст вказав на важливі ознаки

субота, 27 липень 2024, 14:00

В'ячеслава Зінченка, якого підозрюють у вбивстві професорки Ірини Фаріон, міг хтось готувати та тренувати. Про це розповів кримінальний психолог Юрій Ірхін в ефірі "Київ 24", передають Патріоти України. Експерт наголошує, що психіка 18-річної людини д...