Щоб не заснув? Камера в салоні Tesla стежитиме за водієм

Камера в салоні Tesla стежитиме за водіями

Нова функція з'явиться у всіх автомобілях компанії - нових і вже проданих. Як повідомляє видання Electrek, компанія Tesla заради безпеки почне стежити за водіями електрокарів за допомогою камери, передають Патріоти України.

Нова функція з'явиться у всіх автомобілях компанії – нових і вже проданих. Спеціальна система оцінюватиме увагу водія на дорозі та керування автомобілем. Опція "Попередження про сонливість водія" (Driver Drowsiness Warning) включатиме звуковий сигнал, якщо автовласник почне засинати або відволікатися на сторонні предмети - наприклад, смартфон.

Для оцінки стану водія Tesla буде використовувати внутрішньосалонну камеру, звернену до обличчя водія. У керівництві компанії говориться, що функція активуватиметься під час руху зі швидкістю понад 65 кілометрів на годину або протягом 10 хвилин після відключення автопілота.

У компанії уточнили, що користувачі зможуть вимкнути функцію стеження через налаштування. Однак при кожному наступному початку руху вона знову буде активна. Першими нововведення зможуть оцінити європейські автолюбителі.


Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...