"Щоб показати людям": Ексбоєць 3-ї ОШБр пішки прийшов з Франківська до Луцька, аби зібрати кошти на ЗСУ

Колишній військовий 3-ї штурмової бригади Петро Скрипка 1 травня вирушив з Луцька до Рівного. Чоловік продовжує допомагати ЗСУ, організовуючи піші марафони. Про це пише "Суспільне", передають Патріоти України.

Чоловік під час походів збирає гроші на потреби різних підрозділів.

"Я це роблю, щоб підтримати наших військових. Щоб показати людям, що незважаючи навіть на якісь вади зі здоров’ям, можна не здаватися, а робити все для нашої перемоги", - сказав волонтер.

Ексбійця комісували через розсіяни склероз

Петро Скрипка був комісований з армії через розсіяний склероз. Тепер допомагає війську, як волонтер. Під час двох попередніх "марафонів добра" зібрав 2,5 мільйони гривень. Тепер збирає на сотню FPV-дронів для військових на передовій.

"Більшість вже знає про нас. Рідко такі люди зустрічаються, які не знають. Але вони все одно зупиняються, цікавляться, підтримують. Донати приходять через інтернет, бо я веду постійну трансляцію піших акцій в соцмережах і в мене там зафіксований номер карточки. Також поступають донати готівкою", - зазначив ексвійськовий.

Хто супроводжує чоловіка

Волонтера у пішому поході супроводжує Роман із Галича. Минулого марафону хлопець долучався разом з мамою.

"В мене дядько служив в 72-й бригаді й 9 березня 2022 року він втратив кінцівку. Мотивують отакі хлопці, які захищають нас на передовій. Хочеться їх якось підтримати й допомогти", - розповів Роман.

Учасники пішого марафону ночують у наметі, який носять із собою. "Є де брати енергію, натхнення. Достатньо лише подивитися на наших військових, які, не дивлячись на жодні погодні умови, стоять, захищають нас", - наголосив Петро Скрипка.

Наразі невідомо скільки триватиме марафон. Попереду у волонтера - Рівне, Житомир, Київ, Полтава, Харків, Дніпро. Колишній боєць має також велике бажання відвідати Миколаїв та Одесу.

Нові правила: Мін'юст назвав число засуджених за вбивство, які отримають право вийти достроково

п’ятниця, 17 травень 2024, 14:59

Потенційний мобілізаційний резерв - це 2,2 тис. осіб, засуджених за вбивство. Такі дані назвала заступниця міністра юстиції Олена Висоцька у інтерв'ю з "Главкомом". «Наразі картина щодо ув’язнених за статтею 115 Кримінального кодексу («Умисне вбивство»...

Якщо у чоловіка немає військового квитка з собою: Яке покарання передбачено законом

п’ятниця, 17 травень 2024, 14:37

Від 18 травня чоловіки повинні носити з собою військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов'язаного. Якщо цього документа не буде з собою - можуть виписати повістку. Адвокат Роман Сімутін пояснив всі нюанси. "Відповідальність за відсутніс...