Щоб потрапити на траурну церемонію, люди займали чергу із самого ранку: Як Франція прощалася з Жан-Полем Бельмондо. Відео від Макрона

Великий актор, як командор ордена Почесного легіону, був похований серед найбільш уславлених своїх співвітчизників з 19 століття. В Будинку інвалідів знаходиться могила Наполеона, котрий і є засновником вищої нагороди Франції - ордену Почесного легіону

У четвер, 9 вересня, близько 17:30 за київським часом у Парижі розпочалася церемонія прощання з легендарним французьким актором Жан-Полем Бельмондо, який помер 6 вересня у віці 88 років.

Відео з траурної події опублікував у своєму Twitter присутній тут президент Франції Еммануель Макрон.

На церемонії прощання у паризькому Будинку інвалідів присутні близькі актора, діячі культури і спорту, політична еліта країни. Пересічні громадяни займали чергу від самого ранку, щоб потрапити до приміщення, де для цього було виділено лише півтори тисячі місць.

Офіційну частину прощання з Бельмондо також транслюють на великих екранах, пряму трансляцію ведуть французькі телеканали.

Гріб із тілом покійного винесли під оплески і музику Енніо Морріконе з фільму “Професіонал”, в якому актор виконав головну роль.

Після закінчення церемонії територію Будинку інвалідів відкриють для всіх, хто захоче попрощатися з легендарним актором.

Панахида та відспівування Жан-Поля Бельмондо відбудеться в п'ятницю, 10 вересня, в церкві Сен-Жермен-де-Пре в Парижі. Того ж дня відбудуться похорони, на яких будуть присутніми тільки найближчі родичі.

Нагадаємо, чим запам'ятався легендарний актор Жан-Поль Бельмондо

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...