Щоб приєднатися до лав ЗСУ: Британець вісім днів йшов пішки з Будапешта до Ужгорода

Британець Маркус Сміт пройшов пішки від Будапешта до Ужгорода, щоб вступити до лав ЗСУ. Шлях до України зайняв у чоловіка вісім діб шість годин 36 хвилин і 14 секунд. Про це у вівторок, 21 травня, повідомили у Закарпатському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки, передають Патріоти України.

Сміт розповів, що він родом з Манчестера. Він пояснив, що останні кілька років війну в Україні висвітлюють на телебаченні в усьому світі. «Вважаю, що ви заслуговуєте на велику повагу і честь, адже ви боретесь за мирне життя своєї країни. Я приїхав сюди, щоб спробувати допомогти вам у цій війні. На жаль, [російський диктатор Володимир] Путін не хоче миру, і я відчуваю, що він не захоче зупинитися на Україні», — розповів англієць.

Як заявив Сміт, Путін не зупиниться на Україні і захоче захопити ще більше територій, що може призвести до Третьої світової війни. «Він продовжить ходити з країни до країни, кажучи: „Я хочу це і це! І це мої правила!“ Тому я тут, щоб боротися за українців і, сподіваюся, запобігти світовій війні», — розповів Сміт.

Британець підкреслив, що під час Другої світової війни Велика Британія змогла вистояти і зберегти свободу завдяки підтримці інших країн. Водночас Сміт сподівається, що українські чоловіки, які ще не взяли зброю до рук, «переосмислять свою позицію».

Справжні "улюблені": Кого з українських публічних осіб найчастіше цитують російські пропагандисти

п’ятниця, 28 червень 2024, 22:10

В Україні провели дослідження, яке показало, кого з українських публічних осіб найчастіше цитують пропагандистські видання держави-агресора Росії. У топ-40 потрапили колишній радник Леоніда Кучми Олег Соскін, генерал ЗСУ у відставці Сергій Кривонос, на...

Не все так погано? У Міненерго розповіли, що буде з відключеннями світла на вихідних

п’ятниця, 28 червень 2024, 20:55

Ситуація з енергопостачанням в Україні залишається складною, але цими вихідними можуть обійтися без відключень світла. Про це в ефірі телемарафону заявила заступниця міністра енергетики Світлана Грінчук, передають Патріоти України. "Традиційно на вихід...