Щоб швидко виявляти COVID-19: Китайська компанія створила окуляри, які вимірюють температуру

У компанії планують модернізувати пристрій таким чином, щоб одночасно вимірювати температуру у чотирьох осіб.

Китайська компанія Rokid створила окуляри T1, які вимірюють температуру тіла людини, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Окуляри T1 — це портативний і компактний тепловізор. В апараті є інфрачервоний датчик для визначення температури у 200 осіб протягом двох хвилин на відстані до трьох метрів.

Пристрій оснащений процесором Qualcomm, 12-мегапіксельною камерою, використовує функції доповненої реальності і має голосове управління — для запису відео та фотографій без використання рук.

Окуляри можуть використовувати муніципальні служби в громадських місцях, щоб вимірювати температуру перехожих.

Інженери зробили продукт T1 за два місяці, щоб допомогти уряду швидко виявляти Covid-19. Але у температурних детекторів може бути ще один недолік. Адже нещодавні дослідження показали, що більш ніж у половини пацієнтів з Covid-19 в Китаї не було лихоманки або високої температури, коли вони прибували в лікарню.

Це означає, що ці окуляри можуть виявити тільки один симптом коронавіруса, який, при цьому, не завжди проявляється. Така функціональність робить пристрій не на 100% ефективним.

У компанії планують модернізувати пристрій таким чином, щоб одночасно вимірювати температуру у чотирьох осіб.

В Україні очікується зміна погоди на вихідних: Синоптики озвучили детальний прогноз

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:24

На вихідних в Україні нарешті відступлять заморозки й почне поступово теплішати. Так, в областях температура повітря в денні години зросте до +17+24 градусів, передають Патріоти України. Як свідчать дані Укргідрометцентру, у більшості областей очікуєт...

"Брудні" методи: У Грозному масово отруїли футболістів "Сочі" перед вирішальною грою з місцевим "Ахматом"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:50

Грозному отруїлися 14 футболістів "Сочі" перед матчем чемпіонату Росії проти місцевого "Ахмата". Сочинський клуб є прямим конкурентом чеченської команди за місце у елітному дивізіоні. Незважаючи на отруєння, постраждалих змусили вийти на гру, яка заве...