Щоб танкам ЗСУ було легше: ЛБТЗ представив нову БРЕМ "Зубр" (відео)

ДП «Львівський бронетанковий завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», розробило нову броньовану ремонтно-евакуаційну машину (БРЕМ) «Зубр». Про це стало відомо під час святкування 75-річча з дня створення українського підприємства, яке відмічали 10 травня,, зазначають Патріоти України.

БРЕМ «Зубр» створений для технічного супроводження танкових підрозділів Збройних сил України», - повідомив головний інженер ЛБТЗ Герман Сметанін.

Він розроблений ЛБТЗ у 2018 році. Наразі організовується проведення його визначальних відомчих випробувань. Можливо до кінця цього року його буде допущено в експлуатацію в ЗСУ», - розповів він.

Представник львівського заводу повідомив, що новий зразок створено на базі радянського танку Т-55. Також він може використовувати як основу ходову частину танка Т-54 або БТС-4 (радянський броньований тягач на базі середнього танка Т-44 – прим. ДЕ).

Тобто база машини може використовуватися різна», - підкреслив Герман Сметанін.

За його словами, нова машина має 12-тонну кран-стрілу та 25-тонну тягову лебідку, що забезпечує евакуацію пошкодженої техніки з поля бою.

190513 Zubr 1

Варто додати, що на урочистих заходах у Львові був присутній і представник Центрального бронетанкового управління ЗС України полковник Олександр Гордієнко. Він спілкуючись з журналістами відмітив, що ремонтна техніка, яка створена колективом підприємства, така як нові БРЕМ «Лев» та «Зубр», є вкрай потрібною у військах.

Полковник Гордієнко висловив впевненість, що ці розробки, зокрема «Зубр», успішно пройдуть випробування та вже скоро опиняться на озброєнні військових частин.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...