Щоб відразу в "200-ті": Окупанти змушують школярів отримувати паспорти і військові квитки "ЛДНР"

На окупованому Донбасі випускників шкіл змушують отримувати паспорти і військові квитки "ЛНР/ДНР". Про це, з посиланням на дані розвідки, заявляє прес-служба Міноборони України, повідомляють Патріоти України.

"Російські окупаційні адміністрації посилюють вимоги до діяльності середніх та вищих навчальних закладів на тимчасово окупованій території. Зокрема, у школах складати випускні іспити для отримання "свідоцтва про середню освіту" мають право тільки учні, які оформили т.зв. "паспорт громадянина ДНР"/ЛНР", - йдеться у повідомленні.

Зареєструватися кандидатами на навчання до вищих і середніх професійно-технічних закладів дозволено тільки юнакам, які перебувають на військовому обліку.

За даними розвідки, у травні 2019 року розпочинається примусовий набір студентів на військові кафедри для навчання за програмою підготовки сержантів запасу з подальшим призовом до лав бойовиків.

У такий спосіб російське окупаційне командування планує протягом двох наступних років повністю укомплектувати сержантським складом підрозділи з'єднань і частин 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів Збройних сил РФ, розташованих на окупованих територіях.

Готові відкритися уже через місяць: В аеропорту "Київ" заговорили про відновлення польотів

вівторок, 16 квітень 2024, 9:57

Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) готовий приймати пасажирів через місяць з моменту відкриття авіаперевезень. Коли саме це станеться, поки що невідомо, проте керівництво "Києва" запевняє, що всі технічні пошкодження аеропорту можна швидко усунути. П...

У 49 на нове коло: Василь Вірастюк, який залишив родину заради молодухи, вчетверте став батьком

вівторок, 16 квітень 2024, 9:40

Нові стосунки стронгмена та нардепа почалися, поки дружина з дітьми були за кордоном. Стронгмен і нардеп Василь Вірастюк зустрів нове кохання і вчетверте став батьком. Як виявилося, Василь ще задовго до скандального розлучення з другою дружиною Інною, ...