Щоб врятувати від грибка мозок: В Індії зараженим "чорною цвіллю" видаляють очі, - ЗМІ

В Індії тисячі людей заразилися "чорною цвіллю", через що 60% пацієнтів лікарі видалили одне або обидва ока. Про це повідомляє The Daily Star, зазначаючи, що пацієнтам діагностували мукоромікоз, передають Патріоти України.

Він призводив до пухлин очей і головних болів. "Якщо ми не видалимо весь вміст разом з усіма тканинами, нервами й повіком, інфекція може проникнути в мозок", - пояснив лікар Акшай Наїр.

"Чорна цвіль": перші симптоми

На перших етапах у заражених "чорною цвіллю" з'являються нежить, легке оніміння обличчя, припухлість очей.

"Чорна цвіль" в Індії: що відомо про спалах мукоромікозу

Лікарі індійського штату Гуджарата зафіксували спалах мукоромікозу ("чорної цвілі") - рідкісного захворювання, що викликається пліснявими грибами.

Журналісти наголошують, що "чорною цвіллю" заражаються в основному люди з коронавірусом або ті, що вже перехворіли. Мукоромікоз характеризується ураженням шкірних покривів і ураженням внутрішніх органів, що може привести до смерті.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...