У той час як представники охорони здоров’я по всьому світу прагнуть отримати як можна більше апаратів штучної вентиляції легенів для хворих з коронавірусом, деякі лікарі відмовляються від їх використання, передають Патріоти України з посиланням на Associated Press.
Видання відзначає, що в деяких лікарнях світу спостерігаються надзвичайно високі показники смертності від коронавірусу серед пацієнтів, до яких застосовувалася штучна вентиляція легенів.
Експерти кажуть, що близько 40-50% пацієнтів з тяжкими респіраторними розладами вмирають, будучи підключеними до ШВЛ. Наприклад, у Нью-Йорку помирає 80% пацієнтів, яких розмістили на вентиляцію.
Доктор Едді Фан, експерт з респіраторного лікування в лікарні загального профілю в Торонто, звертає увагу на те, що апарати ШВЛ можуть нашкодити пацієнту, так як кисень під високим тиском нагнітається в крихітні повітряні мішечки в легенях пацієнта. Небезпеці можна запобігти шляхом обмеження тиску та об’єму дихання, створюваного машиною.
На тлі цих даних лікарі починають вдаватися до інших методів. Один з них полягає в тому, що пацієнти лежать в різних положеннях, у тому числі на животі, щоб краще провітрювати різні частини легені. Інший спосіб — дати пацієнтам більше кисню через носові трубки або інші пристрої.
Крім цього, було відзначено, що ще однією причиною високої смертності може бути те, що пацієнтів з коронавірусом просто довго “тримають” на ШВЛ. Так, пацієнти з бактеріальною пневмонією, можуть перебувати на апараті ШВЛ не більше доби або двох, в той час як інфіковані COVID-19 можуть бути підключені до апарату до двох тижнів.
Тимчасова зупинка роботи сервісів кількох банків, "Нової пошти", Дії тощо вранці 26 квітня пов'язана з аварійним відключенням електроенергії в українському датацентрі De Nova. Жодної хакерської роботи не було, під час заміни елементів безперебійного жи...
Деякі овочі, які ми звикли вважати корисними, можуть мати несподіваний негативний вплив на організм. Дієтологи звернули увагу на баклажан - овоч, який, за певних умов, може негативно впливати на здоров'я та зовнішній вигляд людини. Чому саме цей овоч з...