Щось готують? Російські окупанти у Криму провели навчання з ведення хімічної війни (відео)

Російські військові у вівторок, 25 січня, розпочали навчання у Південному військовому окрузі, до складу якого входить окупований Крим. Ідеться про маневри ведення хімічної війни, а також перевірку ракетних комплексів "Іскандер-М", зазначають Патріоти України.

Участь у навчаннях взяли близько 500 російських військових, повідомляє Mirror. Видання пише, що російські сили тренуються для ведення хімічної війни на тлі високої напруженості через побоювання вторгнення в Україну (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця сторінки) Журналісти показали кадри, зняті під час навчань у місцях "заражених бойовими отруйними речовинами".

Також російські окупанти нібито готують оперативно-тактичні ракетні комплекси (ОТРК) "Іскандер-М". Як зазначається, раніше ракетні комплекси пройшли перевірку "бойової готовності" у Західному військовому окрузі, що межує з Україною. "Іскандер", здатний нести ядерну зброю, є мобільною балістичною ракетою малої дальності з боєголовками, що розділяються.

"Іскандери" укомплектовані боєголовками касетних боєприпасів, боєголовками посиленої дії з об'ємною вибуховою речовиною, осколково-фугасними боєголовками та боєголовками проникальної дії для руйнування бункерів. Джерела журналістів кажуть, що мета проведення маневрів – перевірити "злагодженість дій військовослужбовців".

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...