Щось задумав? Під Москвою біля резиденції Путіна ведеться масштабне секретне будівництво (фото)

Під Москвою поруч із резиденцією російського президента Володимира Путіна в Ново-Огарьово (ред. - державна резиденція вищих урядових осіб РФ) відбувається масштабне секретне будівництво. Про це йдеться в розслідуванні "МБХ медіа", зазначають Патріоти України.

За інформацією видання, об'єкти зводять на ділянці землі площею 107 тисяч квадратних метрів, яка розташована на березі Москви-річки, поруч з резиденцією російського президента.

Як стало відомо "МБХ медіа", на кожному під'їзді до будівництва стоять знаки "в'їзд заборонено", а сама територія обгороджена бетонним парканом шестиметрової висоти. На під'їздах до ділянки чергують співробітники поліції, які не пропускають всередину машини і пішоходів, посилаючись на те, що ведеться будівництво режимного об'єкту. Однак, що саме там зводиться достаменно невідомо.

Видання пише, що наразі на території вже закінчилося будівництво гостьового будинку площею близько 400 тисяч квадратних метрів. За словами будівельників, крім цього там зводять льодовий майданчик площею близько 30 тисяч квадратних метрів без урахування підземних поверхів, а також чотириповерховий гостьовий комплекс площею близько 10 тисяч квадратних метрів і лікувально-оздоровчий комплекс площею понад 16 тисяч квадратних метрів. А з протилежного від резиденції Путіна берега Москви-річки будують двосмуговий міст з тротуаром, вартість якого оцінюється приблизно в 200 млн рублів.

Зазначається, що сама земельна ділянка, де відбувається масштабне будівництво, належить Російської Федерації, однак навесні 2020 року вона мала бути передана в користування Федеральній службі охорони з категорією. Водночас призначення цієї землі - для сільськогосподарських потреб, а це означає, що будівництво на ній має бути заборонено.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...