"Щуче плем'я": У Миколаєві мітингували "втомлені від війни" хлопчики (фото)

Оригінальний спосіб ухилення від призову в ЗСУ обрали в Миколаєві. Там група молодих людей призовного віку провела пікет «проти відправки їх на міни в Донбас», передають Патріоти України.

Прикриваючи обличчя масками, вони розгорнули в центрі міста банери з написами: «Україна - не Америка», «Геть війну», «Ми втомилися від війни». Деякі заявляли, що їх призиватимуть в армію і будуть відправляти в зону ООС встановлювати міни на «нулі» між протиборчими сторонами.
А ось в якому саме місці ці молоді люди вже «втомилися від війни» - залишилося невідомим. При появі екіпажу поліції, який приїхав з'ясувати причину скупчення людей, недопризовники кинулися врозтіч. Тому «качнути» ситуацію вони просто не встигли, а навколишні - зрозуміти, що відбувається.
Очевидці події висловили думку, що це провокація, а її метою був тиск на місцеву і центральну владу для прийняття «мінських угод» у версії «ЛДНР» і Кремля на шкоду Україні. Нагадаємо, військовослужбовці строкової служби не залучаються до військової служби в зоні проведення ООС на Донбасі. Туди можна потрапити тільки при укладенні контракту з ЗСУ або НГУ.


Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....