Щур-сапер знайшов 39 мін і отримав державну нагороду

У Камбоджі нагородили золотою медаллю спеціально тренованого щура Маґаву. Тварину нагородили "За відвагу і відданість службі". Він із роду гігантських сумчастих щурів, які водяться в Африці. Маґава знайшов 39 мін та 28 снарядів, які не вибухнули, передають Патріоти України,

За час служби Маґава перевірив територію завбільшки 141 тис кв. м. Ссавця навчала бельгійська неурядова організація APOPO. Маґава став першим щуром, який отримав цю медаль за 77 років існування нагороди.

"Дати медаль Маґаві було честю для цієї благодійної організації. Сподіваюся, нагорода приверне увагу до Камбоджі та інших країн, в яких протипіхотні міни досі вбивають і калічать людей", - сказав директор APOPO Крістофер Кокс. Курс навчання щурів в APOPO триває рік. Потім тварини працюють в день близько півгодини. Зазвичай вдосвіта. Коли ссавець знаходить міну, інформує свого опікуна-людину, дряпаючи землю.

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...