Шева повертається в Італію: Екс-головний тренер збірної України знайшов собі клуб, що виступає в серії А

Це має стати першим досвідом клубної роботи для українського тренера. Пристойний виступ нашої збірної на Євро-2020 дозволив Андрію отримати пропозицію від доволі знаної команди

Колишній тренер збірної України Андрій Шевченко продовжить свою кар'єру в Італії. Найближчим часом Шевченко має очолити команду Серії А "Дженоа", про що повідомляє відомий італійський інсайдер Джанлука Ді Марціо.

Згідно інформації іншого італійського журналіста Ніколо Скіри, Шевченко має підписати контракт до кінця сезону 2022/23 року з опцією продовження ще на сезон. Контракт українського тренера передбачатиме зарплатню в 1.8 мільйони євро на рік, а також певну суму бонусів.

Крім того, журналіст повідомив, що у тренерський штаб Шевченка увійдуть два його колишні помічники по збірній Україні - Андреа Мальдера та Мауро Тассотті.

Ініціаторами призначення Шевченка є нові власники "Дженоа". У 2021 році клуб придбала американська інвестиційна компанія "777 Partners", засновник якої Джош Вондер пообіцяв вболівальникам побудувати новий стадіон та привести команду до лідерських позицій у чемпіонаті Італії.

На посаді головного тренера "Дженоа" Шевченко замінить Давіде Баллардіні, який учетверте очолив команду наприкінці 2020 року. Під його керівництвом "Грифони" вже встигли зіграти матч 12-го туру чемпіонату Італії проти "Емполі" - нічия 2:2.

Призначення Шевченка саме після матчу проти "Емполі" пов'язане з міжнародною паузою, на яку підуть клуби після вікенду. Повернуться футболісти через два тижні, тобто у українського тренера буде час на підготовку команди до наступного матчу проти "Роми", який відбудеться 21 листопада.

Що відомо про роботу Шевченка в Серії А?

Для Шевченка "Дженоа" стане лише другим досвідом роботи у якості тренера. Перед цим він упродовж п'яти років працював тренером збірної України.

Шевченко неодноразово зазначав в інтерв'ю, що після роботи тренером збірної хоче спробувати свої сили в клубі. І натякав, що бачить себе саме у чемпіонаті Італії.

"Пять років з Україною добігли кінця - час спокійно оцінити наше майбутнє. Я б хотів тренувати якийсь клуб", - говорив Шевченко після останнього матчу з Англією на Євро-2020.

Наприкінці липня контракт Шевченка зі збірною України підійшов до завершення, після чого він покинув посаду тренера. Хоча мав опцію продовження договору ще на півтора року, яка дозволяла йому допрацювати із командою чемпіонат світу-2022 у разі виходу туди України.

Читайте також: "Я не планував йти". Шевченко заявив, що хотів далі тренувати збірну України

При цьому в Італії Шевченко відомий виступами за один клуб - "Мілан". Однак "россонері" під керівництвом Стефано Пьолі показали найкращий старт в історії, вигравши 10 з 11 матчів у чемпіонаті Італії.

Що відомо

  • "Дженоа" - професійний клуб із Генуї, який заснували у 1893 році.
  • За свою історію "Дженоа" дев'ять разів ставала чемпіоном Італії. Але востаннє це відбувалося ще у сезоні 1923/24.
  • "Дженоа" після 12 матчів поки що йде на 15-му місці в турнірній таблиці чемпіонату Італії, маючи лише дев'ять очок.
  • Шевченко провів на посаді тренера збірної України 52 матчі за п'ять років, у яких здобув 25 перемог та 13 разів грав внічию (71:62 різниця м'ячів).
  • Останнім українським тренером, що працював у топ-5 чемпіонатах Італії був Віктор Скрипник - із "Вердером" у 2014-2016 роках.
  • У складі "Дженоа" виступає чимало досвідчених футболістів: голкіпери Сальваторе Сірігу та Федеріко Маркетті, захисники Доменіко Крішито та Нікола Максімович, півзахисники Валон Берамі та Мілан Бадель, а також нападники Горан Пандєв, Феліпе Кайседо та Маттіа Дестро.

Заявив, що його "спровокували": Суд оштрафував на 17 тис. чоловіка з Кіровоградщини, який показав поліції статевий орган

вівторок, 16 квітень 2024, 17:57

Чоловіка з Кіровоградської області оштрафували на 17 тисяч гривень за те, що він показав поліції свій статевий орган. Той заявив, що його "спровокували", передають Патріоти України. Про це йдеться у вироку Новгородківського районного суду Кіровоградськ...

Ситуація складна: Вчений пояснив, чому в Україні мало чоловіків від 18 до 30

вівторок, 16 квітень 2024, 17:50

Покоління чоловіків, яким зараз 25-30 років є в Україні найменш чисельним, а саме вони могли б більш ефективно захищати нашу країну від ворога. Про це експерти заговорили після того, як було зменшено призовний вік від 27 до 25 років. Вчені підтверджуют...