Шкода, що Україна не Швеція: Як виглядає шкільне меню в європейській країні

Після скандалу з оновленим харчуванням у школах та садочках в Україні пристрасті ще не вщухли. Так, в мережі з'являється багато інформації про те, як же харчуються діти в європейських країнах. На сторінці "Батьки SOS" у Facebook одна з мам привела в приклад шкільну систему харчування в Швеції, зазначають Патріоти України.

Харчування залежить від комуни

Автор посту - Алла Заможська пояснила, що у Швеції є 240 комун, які свої податки спрямовують на свій розвиток. "Моя співрозмовниця проживає в маленькій комуні на 4000 осіб. Харчуються, вчаться і їздять до школи діти безкоштовно. Батьківських зборів не існує. Харчування залежить від комуни й чим вона багатша, або більша - воно краще", - розповіла вона.

Харчування - шведський стіл

Харчування відбувається за принципом шведського столу і ділиться на кілька столів, зазначила жінка.
"Перший - звичний, для всіх, другий для вегетаріанців, третій для дітей з алергіями і четвертий – для дітей з дієтами (біля нього прізвище дитини). Діти їдять те, що хочуть і скільки хочуть (привіт нашому МОЗ) – самі вибирають те, що будуть їсти. Меню батькам висилають на електронну пошту щотижня. Також в школі є буфет, де дуже смачно і (що головне) за символічну ціну", - описала вона ситуацію в Швеції.

До речі, дітей-пільговиків в цій скандинавській країні немає. У школі для учнів все безкоштовно і в цьому немає потреби. "Поруч кафе і супермаркет, в якому теж нічого не заборонено купувати. Понять пільгових категорій дітей немає. Але воно і не потрібно - якщо в комуні для всіх дітей все в школах безкоштовно", - резюмувала Алла. На фото ви можете побачити зразок харчування у шведській школі.

У коментарях українці відзначили, що Україна виявилася не готова до такої реформи, хоча ідея була прекрасна.

  • Як шкода, що Україна не Швеція.
  • У нас одні погано приготовлені обов'язкові страви замінили на інші погано приготовлені обов'язкові страви і думають, що це і є реформа. Це був совок - залишився совок. Лише назви модні.
  • У нас кухарі на кухнях до цього всього неготові, ви зайдіть на кухню в садочок або школу і знайдіть молодих людей, все пенсія працює і їх перевчити неможливо, в цьому вся проблема.
  • Тут на фото видно, що дітей годують у Швеції простою їжею, і її можна змішати на свій смак! І немає цих підливок відразу разом з котлетою і макаронами!
  • У нас символічні ціни у їдальні є тільки у Верховній раді.

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...

Водій загинув на місці: На Чернігівщині автівка врізалася в блокпост (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:50

В Чернігівській області 27 березня водій Renault Scenic на виїзді з міста Корюківка врізався у блокпост і загинув. Про це повідомляє обласна поліція, передають Патріоти України. Зазначається, що 23-річний водій автомобіля Renault Scenic не впорався з к...