Школяру з Волині, який співав "Смуглянку" на конкурсі в Лондоні, відмовили в участі в дитячому Євробаченні (відео)

Бабуся школяра, яка є його опікункою, запевняє, що творчість хлопчика ніколи не була пов'язана з Росією.

Національна суспільна телерадіокомпанія анулювала заявку 12-річного Максима Ткачука з Волині на участь в дитячому пісенному конкурсі "Євробачення-2020", передають Патріоти України.

Раніше школяра звинуватили в популяризації "русского міра" за виконання пісні "Смуглянка" на пісенному фестивалі в Лондоні. Як повідомляє Telegram-канал Klymenko Time, заявку Максима анулювали згідно з підпунктом "г" пункту 3.4 Положення про національний відбір на участь в конкурсі.

"Не здійснював концертну діяльність, виступи, участь у будь-яких публічних і/або приватних заходах, організованих державними органами, установами, господарюючими суб'єктами і т.ін. країни-агресора або на території країни-агресора, в Автономній Республіці Крим та/або на окупованій території України після 15.03.2014 і не планує, не здійснюватиме анонсів відповідних (ого) виступів (в) як в період до і під час проведення відбору, так і в період після відбору до дати фіналу Міжнародного конкурсу", – йдеться в пункті.

Проте бабуся школяра Лариса Ткачук, яка є його опікункою, запевнила, що творчість хлопчика ніколи не була пов'язана з Росією. Раніше жінка в інтерв'ю розповіла, що заспівати "Смуглянку" на конкурсі в Лондоні онуку порадив хтось з організаторів, оскільки була номінація до 75-річчя Перемоги.

Зазначимо, що відео з виступом Максима прибрали з Youtube-каналу відбору. На момент видалення ролику його пісня "Джамайка" набрала понад 12 тисяч лайків, а найближчої конкурентки – 3 тисячі.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...