Школи в Україні переведуть на дистанційне навчання, вчителі масово відмовляються від вакцинації

Новий навчальний рік 1 вересня українські школярі почали за партами. Однак, вже з 13 вересня Україна переходить в "жовту" зону, і карантинні обмеження посиляться. Зокрема, школи Івано-Франківська всі без винятку перейдуть на дистанційне навчання, передають Патріоти України.

З початку вересня з кожним днем зростає кількість хворих і госпіталізованих від COVID-19. При цьому темпи вакцинації вчителів набагато нижче, ніж вимагає уряд. Напередодні нового навчального року було висунуто вимогу, що школи будуть працювати в штатному режимі тільки в разі вакцинації 80% працівників закладів освіти. Таких шкіл в Україні на сьогоднішній день лише третина.У Міносвіти відзвітували, що 31% вчителів пройшли повний етап вакцинації, ще 58% отримали по одній дозі вакцини. Найкраще за кількістю вакцинованих показує себе Київська область, де більше 50% працівників шкіл зробили щеплення від COVID-19.

В Івано-Франківській області, де з 13 вересня учні знову будуть навчатися дистанційно, щеплення зробили лише 29% вчителів. Місцева влада закликає вчителів до вакцинації, інакше навчання так і буде тривати онлайн. На Прикарпатті прищепили своїх педагогів на 80%, тобто 15 шкіл Прикарпаття навчатимуться в звичайному режимі.

У Чернігівській області ситуація з вакцинацією вчителів ще гірше. У всій області тільки одна школа прищепила 80% вчителів. Всі інші установи також доведеться перевести на дистанційку.

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...