Шлях до цивілізації - це і знати, чим дихаємо: У Києві запустили перші пости моніторингу повітря

У столиці відтепер працюють два пости моніторингу повітря – в Дарницькому та Дніпровському районах міста – на вулиці Архітектора Вербицького та на Харківському шосе, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбe КМДА.

Мер Києва Віталій Кличко розповів, що система здійснюватиме "якісний та системний автоматичний моніторинг якості повітря".

Зазначається, що обладнання та програмне забезпечення на нових постах моніторингу повітря відповідає європейським стандартам, зокрема директивам ЄС, та рекомендаціям ВООЗ. Системи з аналогічним принципом роботи працюють у Лондоні, Парижі, Мюнхені та інших європейських містах.

Система вимірює понад 10 показників: діоксид сірки (продукт горіння), діоксид азоту, оксид азоту, оксид вуглецю (чадний газ), озон, сірководень, аміак (задушливий запах, неорганічна сполука), а також пил. Влаштовані також і газоаналізатори, що вимірюють формальдегід, метил меркаптан та пробовідбірники для важких металів.

До кінця 2021 року Кличко пообіцяв встановити ще три пости в Печерському, Оболонському та Солом’янському районах.

Нагадаємо: Україна стала 8-ю в Європі та 43-ю серед країн світу за забрудненістю повітря у 2020 році, серед світових столиць Київ був торік на 39-м місці за забрудненістю повітря дрібними частинками.

Новий закон про мобілізацію: Стало відомо, хто із жінок може отримати повістку

вівторок, 23 квітень 2024, 7:30

У новому законопроєкті про мобілізацію є кілька положень щодо мобілізації жінок. Зокрема, умови закону визначають, що жінки можуть піти на службу лише добровільно. Про це йдеться в тексті закону про мобілізацію, передають Патріоти України. Зазначаєтьс...

Скорочення будуть практично в усіх галузях: Українців частіше звільнятимуть, ніж братимуть на роботу - прогноз

вівторок, 23 квітень 2024, 6:43

Найближчим часом український ринок праці перебуватиме у досить статичному стані: в основних секторах економіки не очікується як різкого зростання вакансій, так і хвилі звільнень, передають Патріоти України. Втім, компанії, які мають намір змінювати к...