Шляхом Стіва Джобса: Харківські студенти відкрили в гаражі надсучасну науково-прикладну лабораторію (відео)

Винаходи студентів

У Харкові троє студентів-фізиків самотужки облаштували наукову лабораторію в гаражі. Хлопці безкоштовно допомагають створювати ідеї на своєму обладнанні. Як йдеться в сюжеті ШоТам, лабораторія стала спільною майстернею для всіх охочих у Харкові, зазначають Патріоти України.

"Ми мали готуватись до змагань, фінансово потягнули лише гараж. Головне тут не принтери та не обладнання, головне – це люди та їхні ідеї", – розповів співзасновник Роман Видро.

Студенти безкоштовно допомагають створювати ідеї на своєму обладнанні

Спочатку справи йшли не дуже добре. У ентузіастів із запчастин були лише викрутки та молотки. Проте зараз в лабораторії можна побачити 3D-принтер, фрейзер та піч для плавлення металу. Тут вже створили рухливі фігури для масштабного фестивалю та репродукції світових пам’яток для незрячих. Їхні розробки почали купляти квест-кімнати, винахідники виграють міжнародні змагання.

Винаходи студентів


Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...