"Шматочок мозаїки під назвою "мишебратья": Притулу обурило завдання із шкільного підручника з літератури

Користувачі соцмережі погодилися, що формулюванням на кшталт "знайдіть спільні риси українських та російських казок" зараз не місце у книжках для маленьких українців.

Відомий український телеведучий Сергій Притула обурився через питання про російські казки в шкільному підручнику із зарубіжної літератури, за яким навчають його сина. Як розповів артист на Facebook-сторінці, дітям пропонують знайти схожі образи Першобога-Сокола в українських і російських казках, передають Патріоти України.

Телеведучий вважає неприпустимим такі запитання для українського школяра. "Подібні формулювання – це шматочок мозаїки під назвою "мишебратья"! Типу, немає біди, у нас стільки спільного, навіть міфологія. Хоч до нас ближчими є і білоруси, і поляки, і словаки", – наголосив Притула.

За дві години пост набрав понад 3 тисячі лайків і майже 400 коментарів. Користувачі соцмережі підтримали артиста і зазначили, що також знаходять схожі завдання у підручниках.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...