Шмигаль почув Бога? Прем'єр-міністр України анонсував скасування карантину для відвідин храмів

2 червня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч з представниками Всеукраїнської Ради Церков і Релігійних Організацій, повідомляють Патріоти України з посиланням на Урядовий портал.

Як зазначається, на зустрічі обговорювалось питання перегляду заборони масових богослужінь.

Зокрема, мова йшла про допуск більшого числа парафіян до храмів.

Духовенство надало уряду низку пропозицій щодо послаблення карантину в церквах. Шмигаль погодився з думкою про можливість перегляду і пом'якшення вимог про кількість парафіян на релігійних заходах.

"Сподіваюся, ми будемо і далі пом'якшувати умови по мірі того, як буде знижуватися захворюваність. Ми дійсно хочемо, щоб наш карантин був адаптивний і ефективний, і ми повернулися до звичного життя", - сказав прем'єр.

Водночас, жодної інформації про строки перегляду заборон на служіння озвучено не було.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...